Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19-12)

TILBURG, 19 december 2007

Man overlijdt na verkeersongeval in Tilburg

TILBURG: Een 43-jarige fietser is woensdagochtend 19 december 2007 om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval in zijn woonplaats Tilburg. Het ongeval gebeurde op de rotonde van de Wandelboslaan met de Reitsehoevenstraat. De 43-jarige Tilburger werd op de rotonde geschept door een afslaande vrachtauto.

Het slachtoffer fietste rond 07.45 uur over de rotonde van de Wandelboslaan. Op hetzelfde moment reed daar ook een vrachtauto met aanhangwagen. De vrachtauto werd bestuurd door een 51-jarige man uit Weert. De chauffeur wilde rechts afslaan naar de Reitse Hoevenstraat. Toen de vrachtwagenchauffeur de rotonde verliet, kwam de fietser onder de vrachtauto terecht. Daarbij raakte het slachtoffer zwaar gewond. De ambulancedienst en de traumahelikopter rukten uit om het slachtoffer eerste hulp te verlenen. Dat mocht niet meer baten, want nog voordat de traumahelikopter arriveerde, overleed de man ter plaatse aan zijn verwondingen.

De vrachtwagenchauffeur en drie getuigen zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar is de emotionele ondersteuning van Bureau Slachtofferhulp ingeroepen.
De politie heeft na de vaststelling van de identiteit het overleden slachtoffer, de nabestaanden geïnformeerd over dit noodlottige ongeval.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie. De betrokken vrachtautocombinatie is tijdelijk in beslag genomen voor een technisch onderzoek. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Arrestatie na vechtpartij

TILBURG: Omwonenden belden dinsdagavond 18 december om 22.15 uur de politie voor een vechtpartij in een woning aan de Zuid Oosterstraat. In de woning troffen de agenten een ravage aan en er bleken twee mannen gewond te zijn. Het duo was onder invloed en nauwelijks aanspreekbaar. Gezien de situatie is een 45-jarige Tilburger naar het ziekenhuis overgebracht. Een 51-jarige Tilburger werd gearresteerd en ingesloten op verdenking van mishandeling. Nader verhoor van beide betrokkenen en een aanwezige getuige moet meer uitsluitsel geven over de toedracht van het geweld.

De aangehouden verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Winkeldievegge maakt amok na betrapping

TILBURG: Een 28-jarige vrouw werd op heterdaad betrapt toen zij sieraden en kleding probeerde te stelen bij een kledingzaak in Heuvelstraat. Ze deed dat in gezelschap van haar 3-jarige dochtertje. Winkelpersoneel zag dinsdagmiddag 18 december hoe de vrouw prijskaartjes van de artikelen verwijderde en vervolgens de spullen in haar handtas deed. Ze rekende de spullen (waarde circa 15,-) niet af bij de kassa en de alarmpoortjes traden in werking toe ze de winkel verliet. De vrouw maakte een hoop ophef toen het winkelpersoneel haar aansprak. Ze trok daarbij kleding van een medewerkster kapot. De gewaarschuwde agenten werden bij aankomst meteen verbaal beledigd. De vrouw moest onder lichte dwang worden meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Vanuit de bewuste winkelketen kreeg ze een toegangsverbod van twee jaar voor alle vestigingen in Nederland. Verder kreeg ze ook een winkelontzegging voor alle winkels, die zijn aangesloten bij het collectieve winkelverbod in de Tilburgse binnenstad.

OISTERWIJK: Dinsdagmiddag 18 december is in een supermarkt op de Dorpsstraat een 24-jarige inwoner van Oisterwijk betrapt op winkeldiefstal. De man rekende twee blikjes vis niet af bij de kassa. Hij had de spullen in zijn jaszak gestopt en niet bij de kassa ter betaling aangeboden. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Controle parkeeroverlast weekmarkt De Besterd

TILBURG; Woensdagochtend 19 december moest de wijkagent vijf keer in actie komen tegen foutparkeerders rondom de weekmarkt De Besterd. De wijkagent houdt vooral toezicht op verzoek van marktkooplui, winkeliers en omwonenden.

Politie controleert scholieren op wapen, drugs en vuurwapenbezit

TILBURG: Dinsdag 18 december 2007 hield de politie, in samenwerking met de directie een wapen-, drugs- en vuurwerkcontrole op een onderwijsonderstelling in Tilburg. Dat gebeurde in het kader van het project "Veilige school".
Twee klassen zijn onderworpen aan een controle. In de eerste klas, van ongeveer 20 leerlingen werd bij een leerling softdrugs aangetroffen (hasj).
In de tweede klas (15 leerlingen)

- 1 boksbeugel

- 3 pillen, ( worden onderzocht.)

- 1 doosje met 1,88 gram wiet

- 5 lege ampullen voor voorgedraaide joints

- 1 pakje sigaretten met daarin voorgedraaide joints
- 1 zakmes en 1 schilmes
Er is een 18-jarige leerling gearresteerd vanwege het bezit van de boksbeugel en softdrugs. Boksbeugels zijn in Nederland namelijk niet toegestaan en vallen onder de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is meteen van de opleiding verwijderd.

Tips naar aanleiding van gewapende woningoverval

TILBURG: Het recherche team dat een gewapende woningoverval onderzoekt kreeg zes tips binnen naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Het TV programma werd dinsdagavond 18 december uitgezonden door de AVRO en woensdagmiddag 19 december herhaald.
De bewuste overval vond plaats op vrijdagmiddag 30 november 2007 in een woning aan de Lange Nieuwstraat. Een moeder en haar 12-jarige dochter werden door 3 mogelijk Turkse daders overvallen. De mannen gaven aan de ze kwamen voor de niet aanwezige vader van het gezin. Vervolgen eisten ze de kluis en gingen er uiteindelijk vandoor met de laptop van de dochter. Tot op heden kwamen er zes tips binnen over het misdrijf. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre de tips bruikbare informatie voor het onderzoek opleveren.

Opsteken middelvinger: 350,- boete

TILBURG: Een 24-jarige Tilburger kreeg een boete van 350,- opgelegd wegens belediging. Dat gebeurde in overleg met het Openbaar Ministerie. De verdachte stak zijn middelvinger op naar agenten die bezig waren met een verkeerscontrole op dinsdagmiddag 18 december om 14.10 uur. De man was al voorbij de politiecontrole gereden, keerde en reed terug. Toen hij opnieuw voorbij reed stak hij zijn middelvinger omhoog. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een dagvaarding mee. Door de boete te betalen voorkomt hij een gang naar de rechter.

Vroege vuurwerkafstekertjes naar Bureau Halt

TILBURG: Naar aanleiding van klachten over vuurwerk overlast pakten agenten twee minderjarigen op. Dat gebeurde dinsdagavond 18 december in de buurt van de Van Blylandtstraat. De twee 14-jarige jongens werden op heterdaad betrapt bij het afsteken van Kanonslagen. Ze moesten hun vuurwerk inleveren en hun ouders zijn op de hoogte gesteld van de overlast die hun kinderen veroorzaakten. Een van de moeders overhandigde de agenten meteen een zak vuurwerk die over was gebleven van vorig jaar. De kinderen krijgen een verwijzing naar Bureau Halt. Nog even alle spelregels over vuurwerk op een rijtje:

Koop alleen legaal vuurwerk bij officieel erkende verkooppunten. Dit jaar is dat toegestaan op vrijdag 28 december zaterdag 29 december en maandag 31december.

Maak nooit zelf vuurwerk! Meestal explodeert dit onverwacht en op het verkeerde moment. Laat het maken van vuurwerk aan de experts over.

Vuurwerk nooit bundelen of uit elkaar halen!
Experimenteren met vuurwerk is levensgevaarlijk!

Bewaar vuurwerk op een droge en koele plaats!
Buiten het bereik van kinderen en nooit in de broek- of jaszak.

Lees de gebruiksaanwijzing!
Zodat vooraf bekend is hoe het vuurwerk veilig wordt afgestoken.

De minimum leeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.

Vuurwerk mag worden afgestoken tussen maandag 31 december 2007 van 10.00 uur en dinsdag 1 januari 2008 ( tot uiterlijk 02.00 uur).

Houdt rekening met anderen. Dus niet in de buurt van bijv. ziekenhuis, bejaardencentrum, huisdieren en groepen mensen. Draag voor de eigen veiligheid geen synthetische kleding of een capuchon.

Auteur: Jeroen Steenmeijer