Gemeente Heiloo


Grote stap voor bouwen in Zuiderloo

Het bouwen van woningen in Zuiderloo in de gemeente Heiloo is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De gemeente Heiloo en woningstichting Kennemer Wonen hebben een principe akkoord bereikt over het bouwen van woningen in Zuiderloo.

Kennemer Wonen koopt van de gemeente gronden in Zuiderloo, waarop de projectontwikkelaar Bouwfonds samen met Kennemer Wonen in totaal ongeveer 153 woningen gaat bouwen. Begin volgend jaar tekenen de gemeente Heiloo en de woningcorporatie hiervoor een overeenkomst.

De woningen die gebouwd gaan worden, zijn woningen in verschillende prijsklassen. Er komen zowel huur- als koopwoningen in de vorm van appartementen die maximaal drie bouwlagen krijgen, rijenwoningen, twee-onder-één-kappers, patiowoningen en vrijstaande woningen. Deze komen aan beide zijden van de Spanjaardslaan, op de plek waar nu de volkstuinen liggen en in het verlengde van de Breedelaan en centraal in Zuiderloo.

Kennemer Wonen heeft de bureaus MB architecten en Kerssens De Ruiter architecten gevraagd de eerste schetsontwerpen van de woningen te maken. Samen met de gemeente en het bureau OD205 Stedenbouw, Onderzoek en Landschap wordt zo invulling gegeven aan het Woonlandschap zoals dat in het beeldkwaliteitsplan Wonen in het Groen Heiloo/Limmen staat.

Voordat de 1e paal de grond in gaat, moeten eerst nog de benodigde procedures gevolgd worden. Begin volgend jaar wordt hiermee gestart.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Heiloo, Kennemer Wonen en Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV