Rechercheteam zoekt automobilisten als getuige in verkrachtingszaak

Zutphen, 19-12-2007 o Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige verkrachting van een 19-jarige jonge vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 december in Zutphen zoekt contact met meerdere bestuurders van autos die zij als mogelijke getuigen wil verhoren. De autos zijn ten tijde van het incident op de Keucheniusstraat, nabij de plaats waar de fiets van het slachtoffer is aangetroffen, gezien.

De politie zoekt contact met deze bestuurders, die zich tot op heden niet hebben gemeld. De autos werden tussen 03.25 en 03.45 uur gezien vlakbij het Zutphense zwembad en mogelijk hebben de bestuurders de verdachte van de verkrachting gezien. Van één auto is duidelijk dat het om een lichtkleurige niet nieuwe auto gaat. Er bestaat ook nog geen duidelijkheid over het merk. Van de andere autos is weinig bekend.

Het rechercheteam heeft haar buurtonderzoek uitgebreid naar het Waterkwartier en ondervraagt hier bewoners over de verdachte. De mogelijkheid bestaat dat hij via deze wijk is weggelopen of naar de plaats van het delict is gegaan. Of hij ergens een vervoermiddel had staan, is ook nog niet duidelijk.

Er gaat de nodige tijd in het buurtonderzoek rond de Keucheniusstraat zitten. Sommige bewoners heeft de politie nog steeds niet gesproken en het streven is toch om met hen in contact te komen.

De flyeractie en de berichtgeving in de media hebben de nodige tips opgeleverd en het team is bezig deze na te trekken. Ook worden er mensen gehoord die zich naar aanleiding van het gebeurde hebben gemeld en de bewuste route naar Leesten vlak voor of kort na het incident hebben bereden.

Tips kunnen worden doorgegeven via het politienummer 0900 8844. Mensen die anoniem informatie willen geven kunnen contact opnemen met Meld misdaad Anoniem via 0800 7000.