Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Halle - Hennepkwekerij ontmanteld |

De politie heeft dinsdagmiddag 18 december een hennepkwekerij ontmanteld in een loods aan de Dorpsstraat in Halle. De politie hield twee verdachten aan en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie stelde een onderzoek in bij de loods omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in gevestigd was. Bij het betreden van het pand trachtte één verdachte via het dak te vluchten. Hij kon worden aangehouden. In het pand werd ook een verdachte aangehouden.Beide mannen komen uit het westen van het land en zijn voor verhoor ingesloten. Op verschillende plaatsen in de loods werden kweeklocaties met hennepplanten aangetroffen. In totaal waren ruim 2200 planten aanwezig. Ook was men nog bezig om de productie te verhogen. Alle aanwezige materialen èn de planten werden ter vernietiging in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt en dit wordt in het onderzoek meegenomen.

Winterswijk - Diefstal uit café |

In een café aan de Jonenstraat in Winterswijk is in ieder geval de inhoud van een sigarettenautomaat meegenomen. De diefstal werd op dinsdag 18 december ontdekt.

Men is aan de achterzijde van het pand via een raam het pand binnen gekomen. Dit raam werd geforceerd en eenmaal binnen werd de sigarettenautomaat geplunderd. Mogelijk zijn er meer spullen gestolen en de politie stelt een onderzoek in.

Wehl - Inbraak tankstation |

In een tankstation aan de Broekhuizerstraat in Wehl is in de nacht van maandag op dinsdag 18 december ingebroken. De politie kreeg om 01:46 uur de melding binnen.

Bij aankomst zagen agenten op enkele meters van het tankstation een donkere auto met gedoofde lichten rijden. Tijdens hun vlucht reed de auto tegen een bloembak er gingen de drie inzittenden er vandoor. Ze vluchtten achter de woningen en met behulp van een politiehond werd het spoor gevolgd. De mannen konden nog niet worden aangehouden; de auto is veilig gesteld voor onderzoek. De drie mannen droegen voornamelijk donkere kleding. Eén van de verdachten droeg een donkere muts. De leeftijd van de verdachten ligt tussen de 18 en 30 jaar. De politie stelt een onderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Vorden - Fietser gewond bij aanrijding |

Een 52-jarige vrouw uit Vorden is dinsdagmiddag 18 december gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Zutphenseweg / Smidstraat in Vorden.

De vrouw stak omstreeks 16:45 uur met de fiets aan de hand de Zutphenseweg over waarbij ze de 42-jarige automobilist uit Zutphen over het hoofd zag. De vrouw kwam op de motorkap van de auto terecht en vervolgens op het wegdek. De vrouw liep hierbij een hoofdwond op en werd meegenomen door de ambulance.

Winterswijk - hakenkruizen aangetroffen |

De politie onderzoekt een tweetal incidenten in Winterswijk waarbij onbekenden een hakenkruis hebben aangebracht. Getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.

In het gras van een tuin achter het pand van de Stichting Islamitisch centrum Winterswijk aan de Kortestraat in die plaats is in het weekend van de 9e december een hakenkruis in het gras aangebracht. Een bestuurslid heeft hier deze week melding van gemaakt en inmiddels aangifte gedaan. In de nacht van zondag op maandag 17 december werd een hakenkruis op een geparkeerd staande auto op de Groenloseweg aangebracht. Beide feiten zorgen voor onrust bij betrokkenen en de politie vraagt getuigen en tips. Men kan bellen met 0900 - 8844.

EINDE BERICHT