Ingezonden persbericht


Paaspop Persbericht, Schijndel, 19 december 2007

Voor directe publicatie

Eerste namen voor Paaspop 2008 bekend

Onder andere Fiction Plane, Saybia, VanVelzen en Moke bevestigd

In Schijndel maakt men zich op voor een nieuwe editie van Paaspop. Op zaterdag 22 maart en zondag 23 maart 2008 biedt festivalterrein de Molenheide dagelijks plek voor zo'n 10.000 bezoekers die zich het gehele weekend kunnen vermaken met ruim 80 acts variërend van dance tot rock en van amusement tot cabaret, verdeeld over vijf podia. De eerste namen zijn ondertussen bevestigd.

Met bands als Fiction Plane, Saybia en The Levellers bevat het programma van Paaspop al de nodige grote buitenlandse namen. Fiction Plane is een Amerikaanse rockband met Joe Sumner, de zoon van Gordon Sumner (beter bekend als Sting), in de gelederen en was dit jaar nog de vaste support van The Police tijdens hun reünietour. Fiction Plane is wat steviger dan The Police, maar beide bands kennen ook veel overeenkomsten. Het Deense Saybia heeft al menig hit gescoord in Nederland en is momenteel weer helemaal actueel vanwege hun recent verschenen en alom bejubelde album 'Eyes On The Highway'. The Levellers uit Engeland vieren in 2008 hun 20-jarig bestaan. Dit Engelse gezelschap is na al die tijd nog immer gewild op festivals met hun opzwepende mix van folk, punk en country.

Traditioneel is ook de elite van de Nederlandse scene goed vertegenwoordigd, ditmaal onder meer met Stevie Ann, Racoon, VanVelzen, en Moke. Dansliefhebbers kunnen alvast uitkijken naar de Goose dj set en Pronghorn en Aux Raus zullen ongetwijfeld ook voor beweging op de dansvloer zorgen. Muzikaal vermaak is verder aanwezig in de vorm van de Wipneus & Pim Toppop Disco Bingo.

Meer namen worden in de eerste helft van januari bekend gemaakt.

De voorverkoop van tickets via internet start op 17 januari 2008, vanaf 24 januari 2008 zijn er ook kaarten verkrijgbaar via regionale voorverkoopadressen. Zie www.paaspop.nl voor meer informatie.



Ingezonden persbericht