Politie Zuid-Holland-Zuid

19/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 19-12-2007 o persberichten district I

WINKELDIEFSTAL
ALBLASSERDAM Een 69-jarige man uit Arnhem en zijn 38-jarige vrouw zijn dinsdagmiddag 18 december aangehouden in een bouwmarkt aan de Kelvinring in Alblasserdam. De man reed in een invalidenwagen. Samen met zijn partner sluisde hij artikelen uit de winkel in een aluminium kist die hij onder zijn stoel schoof. Bij het passeren van de kassa hield het beveiligingspersoneel hem aan. In de box zaten twee niet afgerekende boormachines. De vrouw werd later ook aangehouden. Na verhoor op het politiebureau zijn ze in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

POGING TOT ZWARE MISHANDELING
LEERDAM De politie heeft op dinsdagmorgen 18 december een 28-jarige man uit Leerdam aangehouden in de Quirinus de Palmelaan. De man zou een stoeptegel vanaf een galerij naar beneden hebben gegooid. Aanleiding voor deze actie zou een akkefietje met de onderburen zijn over geluidsoverlast. Op het moment dat de onderburen daarover verhaal kwamen halen, escaleerde de boel. De verdachte gooide de stoeptegel op het moment dat de buren beneden stonden. Ze werden niet geraakt. De onderburen hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld. Hij wordt op donderdag 20 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Indien er getuigen van dit incident zijn waar de politie nog niet mee heeft gesproken dan worden zij verzocht contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief)

GELD GESTOLEN
GORINCHEM De politie heeft dinsdagmiddag 18 december een 13-jarige jongen uit Leerdam aangehouden op een school aan de Dokter Hiemastralaan. De knul werd betrapt op het stelen van geld van leraren. Door de schoolleiding werd de politie ingeschakeld die de tiener meenam naar het politiebureau. Hij heeft bekend. Het ging in totaal om zon 30 euro dat was gestolen. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld. Na verhoor mocht de 13-jarige naar huis. Hij krijgt een HALT-straf.

HUISVREDEBREUK
SLIEDRECHT De politie heeft dinsdag 18 december eind van de middag een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens huisvredebreuk. De man zou tegen de wil van zijn ex-vrouw in haar huis aan de Valkhof zijn verbleven. Op het moment dat de vrouw de politie belde, zou de man een waas voor zijn ogen hebben gekregen en spullen in huis hebben vernield. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. Door zijn ex-vrouw is aangifte gedaan.