Gemeente Epe


Locaties losloopveldjes en uitlaatstroken honden ter inzage
De ontwerpkaarten met de aangewezen locaties voor hondenlosloopveldjes en hondenuitlaatstroken liggen vanaf donderdag 27 december 2007 tot en met 24 januari 2008 ter inzage. Op de uitlaatstroken mogen de honden (aangelijnd) hun behoefte doen zonder dat hun baasje het hoeft op te ruimen. Op de losloopveldjes kunnen de honden onaangelijnd rennen. Geïnteresseerden kunnen tijdens de vier weken mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Locaties
Tijdens de inloopavonden in oktober 2007 hebben inwoners hun voorkeur voor losloopveldjes en uitlaatstroken aangegeven. Deze voorkeuren zijn vervolgens ingetekend op de ontwerpkaarten. Ieder dorp heeft een eigen ontwerpkaart. De uitlaatstroken in de wijken voldoen allemaal aan de criteria die in het Hondenbeleid zijn vastgesteld.

Overlast
Met de uiteindelijke vaststelling van de locaties, kan de hondenpoepoverlast teruggedrongen worden; één van de 10 grootste ergernissen. Verder zijn de losloopveldjes zoveel mogelijk aan de rand van de wijken gesitueerd, zodat de overlast voor omwonenden en hondenbezitters wordt beperkt.

Ter inzage
De ontwerpkaarten liggen ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. En op woensdag van 8.00 tot 20.00 uur. De Publiekswinkel is op 24, 25, 26, 31 en 1 januari gesloten. Op 2 januari is de Publiekswinkel vanaf 10.00 uur geopend. Daarnaast zijn de ontwerpkaarten ook vanaf maandag 7 januari 2008 in te zien bij het Publieksloket in Vaassen (gevestigd in Dorpscentrum "De Wieken", Molenstraat 15) op werkdagen (behalve woensdag) van 13.00 tot 16.00 uur.