Politie Zuid-Holland-Zuid

19/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-12-2007 o persberichten district I

AANGEHOUDEN NA VERDUISTERING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 19 december een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden in een bedrijfspand aan de Pieter Zeemanweg. Hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De man zou mobiele telefoons uit verpakkingen hebben gehaald en vervolgens hebben ontvreemd. Hij werd op heterdaad betrapt door de bedrijfsrecherche. De politie werd ingeschakeld die de man in het bedrijf wilde fouilleren. De verdachte was hier niet van gediend en verzette zich hevig. De agenten moesten assistentie van collegas inschakelen om de verdachte onder controle te krijgen. Twee agenten liepen diverse lichte verwondingen op. Zij hebben aangifte gedaan wegens het met geweld en bedreiging verzetten tegen de aanhouding. Op het politiebureau kwamen uiteindelijk alsnog na fouillering drie gestolen mobiele telefoons tevoorschijn die hij had verstopt in zijn broek. Deze zijn in beslaggenomen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan, de politie onderzoekt de zaak.

OVERLASTGEVERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 18 december twee mannen van beiden 44 jaar uit Dordrecht aangehouden in de Visstraat. Winkeliers meldden overlast van de twee waarop de politie poolshoogte nam en de mannen aanhield.
De twee zijn bekenden van de politie. Ze maken deel uit van een groep personen die door alcoholgebruik op straat overlast veroorzaakt in de binnenstad. Winkelend publiek en winkeliers ondervinden daar last van. Eerder op de dag had de politie de groep al bekeurd en weggestuurd. s Middags bleek een deel van de groep de twee verdachten - weer teruggekeerd te zijn. Zij werden aangehouden omdat ze zich niet hadden gehouden aan de vordering. Een van hen was het er niet mee eens en bedreigde een diender. Die heeft daar aangifte van gedaan.

SPIJT
DORDRECHT Een 18-jarige vrouw uit Dordrecht heeft zich op 18 december met spijt op het politiebureau aan de Vissersdijk-beneden gemeld. Ze verklaarde op 13 december j.l. in een warenhuis aan de Voorstraat oorbellen, een ketting en een ring te hebben gestolen. Ze kreeg wroeging en kwam op eigen initiatief het gestolen goed terugbrengen. Agenten namen haar verklaring op, namen de sieraden in beslag en zonden haar heen. Of de vrouw vervolgd wordt, is nog onderwerp van overleg.

KEUKEN IN BRAND
DORDRECHT Door nog onbekende oorzaak is op 18 december een keuken in een woonhuis in de J.J.A. Goeverneurstraat in brand gevlogen. De 40-jarige bewoner bevond zich in zijn huiskamer toen hij opschrok van een harde knal uit zijn keuken. Die stond toen al in lichterlaaie. De man kon ongedeerd naar buiten vluchten. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar de vlammen, de rook en het bluswater maakten het huis niet meer bewoonbaar. Voor het slachtoffer is de stichting Salvage ingeschakeld. De 76-jarige buren van het slachtoffer ademden rook in en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

LASTIGE WINKELDIEF
DORDRECHT Personeel van een supermarkt heeft op dinsdag 18 december aardig wat moeite gehad met een winkeldief in een supermarkt aan de Krispijnseweg. De 30-jarige verdachte uit Breda werd betrapt toen hij drie stukken voorverpakte kaas ter waarde van 18 euro wegnam en werd meegenomen naar een kantoortje. Daar zou de man een van personeelsleden een kopstoot hebben gegeven. Hij kon met moeite in bedwang worden gehouden. Onderweg naar het politiebureau werd de man rustiger. Hij is in verzekering gesteld.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Blaauwweg/Galileilaan heeft dinsdagmorgen 18 december een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. Een 78-jarige vrouw uit Dordrecht reed op haar fiets over het fietspad op de Galileilaan in de richting van de rotonde Galileilaan/Eulerlaan. Op dat moment kwam vanaf de Blaauwweg een 70-jarige man uit Dordrecht in zijn auto aangereden. Op de kruising ontstond een botsing tussen de twee, de automobilist had de fietsster vermoedelijk niet gezien. De vrouw werd door de auto geschept en een stukje meegesleurd. Ze raakte gewond aan haar arm, vermoedelijk heeft ze haar arm en elleboog gebroken. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond, hij is wel erg geschrokken.
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 18 december een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol tegen een geparkeerd voertuig was gereden op het Kromhout. De politie werd erbij gehaald die de man een blaastest afnam. Hij blies net boven de grens van 0,5 promille, namelijk 0,6 promille. Met een rijverbod van 3 uur werd de man heengezonden. De schade wordt via de verzekering geregeld.

BOZE BUREN
DORDRECHT Twee vrouwen van beiden 19 jaar uit Dordrecht zijn dinsdagavond 18 december aangehouden in de Colijnstraat. De ene vrouw is de bovenbuurvrouw van de ander. Geluidsoverlast was de reden voor de ene 19-jarige om de ruiten van de voordeur bij de bovenbuurvrouw in te slaan. Vervolgens deed de bovenbuurvrouw dit ook bij de voordeur van haar benedenbuurvrouw. De twee werden aangehouden door de politie en na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.