Hersenstichting zet werk Nederlands Centrum Hersenletsel voort

19/12/2007 14:00



Hersenstichting Nederland



De taken en werkzaamheden van de Stichting Nederlands Centrum Hersenletsel (NCH) worden vanaf 1 januari 2008 overgenomen en voortgezet door de Hersenstichting Nederland. Het NCH richt zich als landelijk kenniscentrum van niet-aangeboren hersenletsel op de ontwikkeling en verspreiding van kennis onder professionele hulpverleners.

De directe aanleiding voor het samengaan is het wegvallen van de VWS-subsidie voor het NCH, waardoor het niet langer medewerkers in dienst kan hebben en veel activiteiten niet meer kunnen worden uitgevoerd. Fusie met de Hersenstichting ligt voor de hand, omdat sprake is van een overlap van taken en beide organisaties al jaren samenwerken in activiteiten en projecten, zoals symposia, boekuitgaven en andere publicaties voor hulpverleners. Een extra reden voor de Hersenstichting om tot samenwerking te komen is dat zij de komende tijd meer aandacht wil geven aan hersenletsel in de vorm van een speerpunt. Op dit vlak brengt het NCH een netwerk in van professionals en organisaties. De Hersenstichting zet de Adviesraad van het NCH voort onder de nieuwe naam 'Expertgroep niet-aangeboren hersenletsel'. De expertgroep bestaat uit medische, (neuro)psychologische en bestuurlijke experts op dit terrein en heeft als doel de Hersenstichting te adviseren op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. De informatie op de website van het NCH wordt onderdeel van de website van de Hersenstichting en blijft bereikbaar via www.hersenletsel.nl.

Het bestuur van het NCH is verheugd dat door de fusie de brede expertise op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel en de netwerken van het NCH behouden blijven en worden voortgezet. Het NCH zet zich al vanaf 1991 in (toen nog onder de naam Landelijk Coördinatiepunt niet-aangeboren hersenletsel) voor betere woon-, werk- en leefomstandigden van mensen met blijvend hersenletsel als gevolg van een beroerte, een ongeluk, tumor, hartstilstand of een andere oorzaak.





http://www.hersenstichting.nl