Alle handjes blijven helpen Nationaal Zorgrecord niet gehaald

19/12/2007 13:49



UVIT



P E R S B E R I C H T

Alkmaar, 19 december 2007

Alle handjes blijven helpen
Nationaal Zorgrecord niet gehaald, website en actie gaan gewoon door

Op de website allehandjeshelpen.nl is het gehoopte Nationale Zorgrecord van 16.000 helpende handen niet behaald. Univé blijft desalniettemin geloven in het initiatief. Zij blijft het project steunen en de website on-line houden voor iedereen die op zoek is naar een helpende hand of graag een ander een helpende hand wil geven.

Op 16 november jl. ging de website allehandjeshelpen.nl van start. Op de site kunnen mensen die een helpend handje kunnen gebruiken een oproep plaatsen en mensen die een helpende hand willen reiken een aanbod zetten. Dit hoeft geen structurele hulp te zijn maar kan een klein gebaar zijn waar je een ander een groot plezier mee kan doen. Uit marktonderzoek door Interview/NSS in opdracht van het Dagblad Trouw bleek dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt elkaar graag te willen helpen. Univé Zorg wil dit ook echt mogelijk maken.

Karin Bloemen verbond zich aan het project als ambassadrice: "Ik vind het ontzettend jammer dat we ons beoogde record niet gehaald hebben, maar heb zoveel mooie initiatieven en mensen mogen bezoeken. Ik ben er zeker van dat iedereen die de verslagen daarvan op de website leest aangestoken wordt om zelf ook een helpende hand te vragen of te reiken".

Lidy Hartemink, directeur Zorgverzekeringen Univé: "Vanuit de kernwaarden van Univé is zij betrokken, persoonlijk en dichtbij. We denken met dit initiatief hier goed vorm aan te hebben geven. Daarom houden we ook niet op, maar blijven we een plek bieden waar mensen het hele jaar door elkaar kunnen vinden en helpen ondersteunen".

Over Univé
Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade- en levensverzekeringen tegen concurrerende premies. Univé is onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT). Samen behartigen zij de belangen van ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden en 800.000 schadeverzekerden. Meer informatie over Univé vindt u op www.unive.nl.





http://www.allehandjeshelpen.nl

http://www.uvit.nl/