Gemeente Zeist

19-12-2007: Gemeente Zeist zet hoger beroep in zaak ÂInterventieteam niet door
Laatst gewijzigd: 19 december 2007

Datum 19 december 2007

Gemeente Zeist zet hoger beroep in zaak "Interventieteam" niet door

Op 25 mei 2007 deed de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Utrecht een uitspraak over de aanpak van jongeren met crimineel gedrag via een Interventieteam. De rechter verbood de gemeente om met het interventieteam in de toenmalige vorm huisbezoeken af te leggen bij enkele adressen in Zeist. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 18 december jongstleden besloten om het hoger beroep niet door te zetten omdat het Interventieteam in zijn oude vorm niet meer wordt ingezet. Via maatwerk en kleinere teams kan ook effectief worden opgetreden.

Daarnaast is de aandacht, nog meer dan voorheen, gelegd bij het verbeteren van de positie van jongeren met een risico tot het afglijden naar crimineel gedrag en/of schooluitval. In overleg met een aantal maatschappelijke instellingen is gekozen voor een efficiëntere en effectievere vorm van overleg.

De jongeren zijn in drie groepen te verdelen, namelijk jongeren die:
1. naar school of naar het werk gaan (geen aanpak nodig)
2. het risico hebben tot afglijden en/of problemen hebben met werk, school of vrije tijd (aanpak door bepaalde vorm van hulp of ondersteuning)

3. in meer of mindere mate in het criminele circuit terecht zijn gekomen (aanpak via politie, justitie of andere instellingen)

Over een aantal maanden worden de eerste resultaten van deze aanpak verwacht.