VVD


19-12-2007

VVD eist nieuwe koopkrachtplaatjes

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte en woordvoerder sociale zaken Atzo Nicolaï hebben met ontzetting kennis genomen van de verwachte koopkrachtdaling voor de middeninkomens in 2008.

De koopkrachtdaling blijkt uit berekeningen van salarisverwerker LogicaCMG, die vandaag het jaarlijkse loonstrookjesonderzoek publiceert.

Rutte: "Het is echt onredelijk dat in een tijd van economische groei hardwerkende Nederlanders in 2008 opnieuw de broekriem moeten aanhalen. De talloze belastingverhogingen van Balkenende-IV zijn daar een belangrijke oorzaak van. De VVD eist van het kabinet dat het per direct een nieuw koopkrachtbeeld opstelt. De cijfers van Prinsjesdag zijn nu al ingehaald door de werkelijkheid."

De economische vooruitzichten zijn ten opzichte van de Algemene Politieke Beschouwingen in september duidelijk verslechterd. Uit rapporten van onder andere het Centraal Planbureau en de Rabobank blijkt dat de economische groei afneemt en de inflatie juist flink oploopt. Rutte:
"Bijna alle Nederlanders voelen dat onmiddellijk in hun portemonnee. De optimistische toekomstscenario's van het kabinet staan nu al op losse schroeven."

In reactie op de negatieve koopkrachtcijfers hebben Rutte en Nicolaï vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Financiën en Sociale Zaken.

19 december 2007

Mark Rutte
Atzo Nicolaï

Klik hier voor de vragen van Mark Rutte en Atzo Nicolaï aan de ministers van Financiën en Sociale Zaken.