Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 19 december 2007

Meisje bedreigd na getuigenverklaring brandende snorfiets

Nijverdal

Een 14-jarige en een 17-jarige jongen uit Nijverdal zijn dinsdag 18 december aangehouden. Zij worden er van verdacht op maandag 17 december een snorfiets van een 18-jarige plaatsgenoot in brand te hebben gestoken bij het station in Nijverdal.

Op maandag 17 december werd omstreeks 15.00 uur gemeld dat er een snorfiets in brand stond bij het station in Nijverdal. Ter plaatse troffen agenten een 18-jarige Nijverdaller aan, die eigenaar was van de brandende snorfiets. Hij deed aangifte van vernieling. Tevens spraken agenten met een 16-jarig meisje uit Nijverdal, die vertelde dat zij had gezien hoe twee jongens bij de snorfiets hadden gestaan vlak voordat het voertuig vlam vatte.

Het 16-jarige meisje werd maandagavond tijdens een voorlichtingsavond op haar school door twee jongens aangesproken op het feit dat zij een verklaring had afgelegd, betreffende de brandende snorfiets. Eén van deze jongens, een 17-jarige Nijverdaller, was een door het meisje genoemde betrokkene. De 17-jarige eiste van het meisje dat zij haar verklaring in zou trekken, en liet zich dreigend uit over eventuele gevolgen, wanneer zij dit niet zou doen. De 45-jarige moeder van het meisje kwam tussen beide en maakte een einde aan het gesprek, waarbij ook zij uitgescholden en bedreigd werd door de jongen. Daar moeder en dochter zich danig bedreigd voelden door de uitlatingen van de 17-jarige, besloten zij op dinsdag 18 december aangifte te doen.

Na een onderzoek te hebben ingesteld kon de politie op dinsdag 18 december een 14-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Nijverdal aanhouden in verband met de vernieling van de snorfiets. De 17-jarige werd eveneens aangehouden wegens de bedreiging van de moeder en dochter. De 14-jarige jongen en de 17-jarige jongen uit Nijverdal zijn beide voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-162417 / 07-162800)

Man verdacht van stelen computers

Rijssen

Een 40-jarige man uit Almelo werd dinsdag 18 december aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt twee computers te hebben gestolen bij een doe-het-zelf-zaak aan de Spoelerstraat in Rijssen. De diefstallen hebben afzonderlijk van elkaar plaatsgevonden op zaterdag 1 en vrijdag 7 december.

Op maandag 12 december deed een medewerker van een doe-het-zelf-zaak aan de Spoelerstraat in Rijssen aangifte van diefstal van een tweetal computers. De beide computers werden afzonderlijk van elkaar gestolen op zaterdag 1 en vrijdag 7 december.

Na een onderzoek door de politie kon op dinsdag 18 december een 40-jarige man uit Almelo worden aangehouden in verband met de diefstallen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-160023)

Man mishandeld in trein

Hengelo/Almelo

Een 54-jarige man uit Borne werd vrijdagavond 14 december mishandeld, toen hij in de stoptrein tussen Hengelo en Almelo zat. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 18 december deed een 54-jarige man uit Borne aangifte van mishandeling. De man was vrijdagavond 14 december omstreeks 23.15 uur vanuit het centrum van Hengelo naar het station gelopen, om daar omstreeks 23.30 in de stoptrein richting zijn woonplaats Borne te stappen.

Eenmaal in de trein las de man een krant die in de coupé was achtergebleven. Terwijl hij voorover gebogen zat te lezen, werd hij door een onbekend persoon hard op zijn hoofd geslagen. De man verloor hierdoor het bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, lag hij op de grond tegen een hek nabij het station Almelo - De Riet. De man weet zich niets van de tussenliggende periode te herinneren en had pijn in zijn hoofd en nek.

De man vertelt vervolgens te voet richting Borne te zijn gegaan. Hij kon zich niet precies herinneren waar hij langs is gelopen, maar weet nog dat hij de fietsenmaker op het Tusveld gepasseerd is. Binnen de bebouwde kom van Borne, besefte de man dat hij zijn schoenen niet meer aan had. Ook zijn bril was hij op dat moment kwijt. Hij vervolgde zijn weg en kwam in de vroege ochtend van zaterdag 15 december bij zijn woning aan.

De 54-jarige Bornenaar weet zich na de klap op zijn hoofd weinig meer te herinneren. Hij heeft door de mishandeling letsel opgelopen hoofd, nek en arm.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben van de mishandeling, in de stoptrein die vertrok omstreeks 23.30 vanaf station Hengelo richting station Almelo - De Riet. Ook mensen die weten hoe de man tegen het hek nabij het Rietstation terecht is gekomen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Borne, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-162819)

Man rijdt scholier aan

Enschede

Een 22-jarige man uit Hengelo werd dinsdag 18 december aangehouden, omdat hij een 13-jarige jongen heeft aangereden op de Joan Coststraat in Enschede.

Op dinsdag 18 december werd omstreeks 14.15 uur gemeld dat er een scholier was aangereden bij een scholengemeenschap aan de Joan Coststraat in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met de aangereden 13-jarige jongen uit Enschede en een docent van de school. Deze vertelden dat de 13-jarige bij zijn school weg wilde fietsen in de richting van het centrum van Enschede. Terwijl hij op zijn fiets zat, viel zijn mobiele telefoon uit zijn jaszak. Een zojuist passerende auto reed over het toestel heen. De docent en de scholier spraken even met de bestuurder van de auto, waardoor op de Joan Coststraat enig verkeersoponthoud ontstond.

De bestuurder van de auto verplaatste zijn voertuig, zodat wachtende auto's konden passeren. Terwijl de 13-jarige scholier de straat over wilde steken, reed een bestuurder van één van de wachtende auto's hem aan. De jongen belandde op de motorkap en viel vervolgens op de grond. De bestuurder stapte uit en liet zich dreigend uit tegen de omstanders, waarna hij weer instapte en zijn weg vervolgde. Het nummerbord van de auto werd genoteerd.

Na onderzoek werd de auto aangetroffen op de M.H. Tromplaan in Enschede. De bestuurder, een 22-jarige man uit Hengelo, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-162874)

Man gewond door brandende bromfiets

Rossum

Een 18-jarige man uit Oldenzaal raakte dinsdag 18 december gewond, toen zijn bromfiets in brand vloog na een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising van de Haarstraat en de Ootmarsumsedijk in Rossum.

Op dinsdag 18 december werd omstreeks 14.15 uur gemeld dat er een bromfiets in brand stond op de kruising van de Haarstraat en de Ootmarsumsedijk in Rossum. Ter plaatse spraken agenten met de 18-jarige bestuurder van de bromfiets en een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rossum. Zij vertelden dat de 18-jarige met zijn bromfiets over de Ootmarsumsedijk reed. Op de kruising met de Haarstraat in Rossum verleende de bromfietser geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende, 31-jarige vrachtwagenchauffeur. Een aanrijding was het gevolg.

Ten gevolge van de aanrijding vloog de bromfiets van de 18-jarige in brand. De bestuurder raakte hierdoor gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hengelo, waar hij werd opgenomen. (07-162883)

Meisje gewond na val van bromfiets

Bentelo

Een 16-jarige meisje uit Bentelo raakte dinsdag 18 december gewond, toen zij met haar bromfiets ten val kwam op de kruising van de Bentelosestraat en de Kanaaldijk in haar woonplaats.

Op dinsdag 18 december werd omstreeks 14.30 uur gemeld dat er een ongeval had plaatsgevonden op de kruising van de Bentelosestraat en de Kanaaldijk in Bentelo. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige meisje uit Bentelo met haar bromfiets ten val was gekomen, toen zij over de op de Bentelosestraat richting Bentelo reed. Op de Bentelosestraat kwam een 78-jarige man uit Delden de 16-jarige tegemoet rijden in zijn auto. De man wilde op de kruising met de Kanaaldijk rechtsaf slaan, maar zag daarbij de bromfietsster over het hoofd. De 16-jarige schrok van de afslaande automobilist en kwam ten val.

Door de val raakte de 16-jarige Bentelose gewond. Zij werd per ambulance met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-162890)

Fietsster gewond na aanrijding

Vriezenveen

Een 15-jarig meisje uit Vriezenveen raakte dinsdag 18 december gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Vriezenveen, op het Westeinde in hun woonplaats.

Op dinsdag 18 december werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een fietser en een auto had plaatsgevonden op het Westeinde in Vriezenveen. Een 15-jarig meisje uit Vriezenveen reed over het Westeinde in de richting van de Nieuwe Daarlerveenseweg. Voor haar reed een auto, bestuurd door een 21-jarige plaatsgenoot. De bestuurder van de auto wilde rechtsaf slaan richting een woning. Bij het afslaan zag hij de hem achterop komende fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

De 15-jarige Vriezenveense raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo. (07-162983)

Beschonken man zonder rijbewijs tankt zonder te betalen

Hengelo

Een 51-jarige man uit Enschede werd woensdag 19 december aangehouden, omdat hij bij een tankstation aan de Rondweg in Hengelo getankt heeft zonder te betalen.

Op woensdag 19 december werd omstreeks 09.50 uur gemeld dat een bestuurder van een personenauto getankt had bij een tankstation aan de Rondweg in Hengelo en zonder te betalen was weggereden. Surveillerende agenten ontvingen de melding en zagen de genoemde bestuurder rijden op de Rondweg in de richting van het centrum van Hengelo. De agenten reden achter de man aan en gaven hem een stopteken, waarna de man op de Bornsestraat aan de kent werd gezet.

Terwijl de agenten de man, een 51-jarige Enschedeër, aanspraken, zagen zij een aantal jerrycans in de auto staan, waar vermoedelijk benzine in zat. Tevens roken de agenten een alcohollucht bij de 51-jarige. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Na onderzoek bleek tevens dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Uit verder onderzoek bleek dat de man vermoedelijk verantwoordelijk kan worden gehouden voor meerdere incidenten waarbij getankt is zonder te betalen, onder meer bij tankstations in Enschede, Haaksbergen, Almelo en Holten. De man werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In verband met het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder geldig rijbewijs worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-163129)

Jan Camphuis & Minke Schoon: 053-4555588


---- --