Persberichten Heuvelrug, 12.55 uur

Utrecht, 19-12-2007

Verdachte tasjesroof aangehouden

LEERSUM Op donderdag 13 december heeft de politie een 21-jarige man uit Wageningen aangehouden voor de beroving van een 68-jarige vrouw uit Leersum op 10 november.

Op zaterdag 10 november rond 18.00 uur is een 68-jarige inwoonster van Leersum beroofd van haar handtas en paraplu. Het slachtoffer liep op de Scherpenzeelseweg, toen een tengere jongen met een bivakmuts naar haar toe rende. Met een schreeuw greep hij met beide armen de tas van de vrouw. Vervolgens rende hij er met de buit vandoor richting het oude postkantoor. Het slachtoffer deed kort daarop aangifte.

De politie onderzocht de zaak en informatie leidde naar de 21-jarige verdachte uit Wageningen. Op donderdag 13 december kon de man worden aangehouden in zijn woning. Hij heeft inmiddels bekend de 68-jarige vrouw op 10 november te hebben beroofd. De verdachte is vrijdag 14 december voorgeleid aan de rechter commissaris en zit in voorlopige hechtenis. Van de buit is de mobiele telefoon en een sieraad teruggevonden en teruggeven aan het slachtoffer.

Automobilist onder invloed

DOORN- In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 02.15 uur heeft de politie een verdachte aangehouden die mogelijk teveel gedronken had.

Surveillerende agenten aan het Plein 1923, kwamen de man op het spoor doordat slingerend rijgedrag vertoonde. Hierop is de man aangehouden. De verdachte, een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede bleek na de eerste blaastest teveel gedronken te hebben. De ademanalyse op het bureau wees 800 ug/l uit. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de 21-jarige bestuurder is een proces verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor illegaal vuurwerk

VEENENDAAL Dinsdag 18 december heeft de politie twee mannen aangehouden voor koop van en handel in illegaal vuurwerk.

De politie had informatie dat er vanuit een woning aan de Taxuslaan illegaal vuurwerk zou worden verhandeld. Dinsdag 18 december om 15.15 uur konden agenten een 47-jarige man uit Zoelen aanhouden op de Patrimoniumlaan. Hij had kort daarvoor vuurwerk gekocht op de Taxuslaan. Vervolgens kon om 18.15 uur een 54-jarige man worden aangehouden op de Taxuslaan, die er van wordt verdacht te handelen in illegaal vuurwerk. In totaal is ongeveer 60 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.