Gemeente Laren


Help bij opsporen illegaal vuurwerk

De jaarwisseling van 2007 met het daarbij horende vuurwerk. Vuurwerk kan de laatste 3 dagen van het jaar gekocht worden bij de bekende verkooppunten . Het assortiment is sinds vorig jaar sterk uitgebreid. Dit komt doordat de hoeveelheid kruid die in vuurwerk verwerkt mag worden, verhoogd is. Dit geeft een hardere knal. Dit goedgekeurde vuurwerk mag tijdens op 31 december worden afgestoken vanaf 10.00 tot
01.00 uur op 1 januariAls dit vuurwerk volgens de veiligheidsvoorschriften afgestoken wordt, wordt het risico op letsel beperkt

Pas op met niet toegelaten vuurwerk of zwaar of illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk is niet getest en heeft geen veiligheidsinstructie voor de gebruiker, wat kan resulteren in letsel.

Strafbaar

De wetgever heeft bepaald dat misbruik van vuurwerk zwaar gestraft moet worden en daarom is de handel en bezit van illegaal vuurwerk een misdrijf is waar je een gevangenisstraf tot 6 jaar of een boete van maximaal 67000 euro kan krijgen. Naast de kans op aanzienlijk letsel of erger kan de handel en bezit van dit vuurwerk een forse straf opleveren.

Voor het opsporen van dit gevaarlijke vuurwerk heeft de politie ook u nodig.

Heeft u informatie over illegaal vuurwerk, meld het dan bij een politiebureau bij u in de buurt of doe dit anoniem bij meld misdaad anoniem 0800-7000.

Houdt het leuk en gezellig en kies voor veilig met vuurwerk.