Ministerie van Defensie

ACTUEEL

19-12-2007 11:26

COMMANDANT ISAF BEZOEKT URUZGAN

Commandant ISAF, generaal McNeill - Foto: Arif Rorimpandey, AVDD

Commandant ISAF, generaal McNeill, bezocht samen met generaal Bismullah Khan, chef staf van de Afghaanse troepen, Kamp Holland in Tarin Kowt. In het PRT-huis spraken zij met een delegatie die alle partijen in Uruzgan vertegenwoordigden.

Naast de commandant van het Provinciaal Reconstructie Team en de plaatsvervangend commandant van de Task Force Uruzgan waren zowel het Afghaanse leger en de politie als de nationale veiligheidsdienst met vertegenwoordigers aanwezig. De delegatie werd welkom geheten door plaatsvervangend gouverneur Haji Khodai Rahim.

De vertegenwoordigers gaven een update over hun eigen status en bespraken de situatie in Uruzgan en aangrenzende provincies. Daarin werd door verschillende partijen melding gemaakt dat de inwoners van Uruzgan achter de centrale regering en ISAF staan. Het resultaat van operatie Spin Ghar werd door alle aanwezigen als positief bestempeld.

Ook de situatie in Deh Rawod en onderwerpen als training, wapens, munitie, salaris en onderlinge samenwerking werden uitvoerig besproken. Tijdens de vergadering pleitten zowel het leger als de politie voor het werken vanuit één commandocentrum. Bij generaal McNeill legden de vertegenwoordigers het verzoek neer of hij de situatie in Uruzgan in Kabul onder de aandacht wilde brengen bij president Karzai.