Gemeente Barneveld


Barneveld heeft ruimte voor Sociaal Raadslieden Punt

BARNEVELD In de gemeente Barneveld is ruimte voor een Sociaal Raadslieden Punt. Dat is één van de conclusies van het onderzoek, dat het college op verzoek van de gemeenteraad heeft laten uitvoeren. Het onderzoek, uitgevoerd door medewerkers van de Universiteit Tilburg, richtte zich op de behoefte aan en de eventuele inrichting van een Bureau Sociaal Raadslieden. De conclusie is, dat de gemeente te klein is voor een 'echt' bureau, maar dat een Sociaal Raadslieden Punt wél tot de mogelijkheden behoort.

De CDA-fractie vroeg bij de behandeling van de Kadernota 2008-2011 het college om te onderzoeken of een Bureau Sociaal Raadslieden in Barneveld tot de mogelijkheden behoort. Inmiddels is het onderzoek afgerond en is de conclusie, dat de gemeente Barneveld te klein is voor een Bureau Sociaal Raadslieden. Omdat wel behoefte bestaat aan het Sociaal Raadslieden Werk (invullen van formulieren, juridische dienstverlening, informatie en advies en de signalering van effecten van wet- en regelgeving), wordt geadviseerd om een Sociaal Raadslieden Punt in te richten. In de praktijk komt dat erop neer, dat een aantal dagdelen per week een Sociaal Raadslieden Punt door één van de bestaande regionale bureaus wordt bemenst.

Raadsbehandeling
Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om akkoord te gaan met de conclusies van het onderzoek en een Sociaal Raadslieden Punt in Barneveld te realiseren. Hiermee is naar verwachting structureel een bedrag van 50.000,- gemoeid.

Barneveld, 18 december 2007

Persbericht 07170

Mutatiedatum 19/12/2007