Gemeente Barneveld


Kruiswerk West Veluwe levert en onderhoudt hulpmiddelen WMO

BARNEVELD Kruiswerk West Veluwe gaat, in opdracht van de firma EmCart Reha Team, de individuele hulpmiddelen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) leveren en onderhouden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De keuze voor EmCart Reha Team is het resultaat van een Europese aanbesteding. Op woensdag 19 december 2007 wordt het contract tussen gemeente en leverancier officieel ondertekend. De uitvoering komt dus in handen van Kruiswerk West Veluwe.

In het verleden zorgde de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) ervoor, dat inwoners aanspraak konden maken op (individuele) hulpmiddelen, zoals rolstoelen, vervoersvoorzieningen en losse woonvoorzieningen (douchestoelen en tilliften). Deze voorzieningen zijn nu opgenomen in de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning.

De gemeente Barneveld heeft in 2001 via een Europese aanbestedingsprocedure een contract afgesloten met Welzorg B.V. voor het leveren van bovenstaande voorzieningen. De looptijd van dit contract was verstreken, waardoor het noodzakelijk was om een nieuwe aanbesteding te starten. De gemeente Barneveld heeft zich bij deze procedure laten adviseren door Q-Consult.

Gunning
De gemeente Barneveld heeft naar aanleiding van de aanbestedingsprocedure zes offertes ontvangen. In één geval werd niet voldaan aan één of meer selectiecriteria. Van de overige leveranciers bleek EmCart Reha Team de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding te hebben. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders voor deze leverancier gekozen.

In de praktijk zullen inwoners, die een beroep doen op deze hulpmiddelen, met Kruiswerk West Veluwe te maken krijgen.

Barneveld, 18 december 2007

Persbericht 07169

Mutatiedatum 19/12/2007