Gemeente Barneveld


Programma Onderwijshuisvesting 2008 vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft het programma en overzicht Onderwijshuisvesting 2008 voor de gemeente Barneveld vastgesteld. Met dit programma zullen alle scholen in de gemeente Barneveld voorzien zijn van voldoende en adequate huisvesting.

De gemeente heeft de wettelijk zorgplicht voor de onderwijshuisvesting van scholen voor primair en voortgezet onderwijs in haar gebied. Door de schoolbesturen zijn diverse aanvragen ingediend om in aanmerking te komen voor huisvestingvoorzieningen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan voorzieningen als renovatie-activiteiten, meubilair of schoolbouw.

Voor de beoordeling van de benodige voorzieningen gelden de criteria in de Verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Barneveld. Belangrijke elementen daarbij zijn het aantal leerlingen op de teldatum en de leerlingenprognoses. In deze leerlingenprognoses worden gebaseerd op onder andere de cijfers met betrekking tot bevolkingsontwikkeling, woningvoorraad en woningbouwplanning, waaronder nieuwbouw in Barneveld Zuid.

Op grond van artikel 11 van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Barneveld stelt de gemeenteraad als onderdeel van de gemeentebegroting het bedrag vast dat beschikbaar is voor de vergoeding van de aangevraagde voorzieningen in 2008. Als onderbouwing van dit bedrag en ter uitvoering van het programma is door het college het programma overzicht onderwijshuisvesting vastgesteld voor 2008.

Barneveld, 18 december 2007

Persbericht 07165
Mutatiedatum 19/12/2007