AutoRai

Lagere fiscale bijtelling Toyota Prius

(12/19/2007)

Gisteravond werd bekend dat zakelijke rijders die voor de Toyota Prius kiezen (of reeds rijden) vanaf 1 januari aanstaande aanzienlijk minder fiscale bijtelling gaan betalen. Dit is het gevolg van nieuwe belastingmaatregelen.

De bijtelling van benzineautoâs met een CO2-uitstoot van meer dan 110 g/km gaat op die datum juist omhoog van 22% naar 25%. Voor de Toyota Prius gaat de zakelijke rijder daarentegen slechts 14% bijtelling betalen. De populaire hybride auto heeft een gecombineerde CO2-uitstoot van 104 g/km.

De zakelijke rijder kan met ingang van het nieuwe jaar geld besparen door te kiezen voor een âzeer zuinigeâ auto. De Toyota Prius, maar ook de Toyota AYGO, komen hiervoor in aanmerking. Het is voor het eerst dat de Nederlandse overheid de keuze van de leaserijder voor een zeer zuinige auto in de eigen portemonnee laat voelen.

De hybride Prius is voorzien van een automatische transmissie. In het Nederlandse fileverkeer een uiterst comfortabele voorziening, waarbij bij snelheden onder de 50 km/h op de elektromotor kan worden gereden. Op dat moment is de uitstoot nul.

De Toyota Prius Comfort is per 1 februari 2008 verkrijgbaar voor een consumentenprijs van 25.095 euro. Hierin is een BPM korting van 6.400 euro verdisconteerd.