Gemeente Gouda


Vrijwilligerspenning voor medewerkers Speel-o-theek Piggelmee (19-12-2007)

Dinsdag 18 december ontvingen mevrouw M. Vellekoop (Marieke) en mevrouw I. Groenendijk (Iris) uit handen van wethouder Marion Suijker de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Zij ontvingen de penning vanwege hun bijzondere inzet voor Speel-o-theek Piggelmee.

Mevrouw Vellekoop is sinds 1994 actief binnen de Speel-o-theek Piggelmee, vooral op het gebied van de uitlening heeft zij zich verdienstelijk gemaakt. Na de automatisering heeft ze zich dan ook de nodige kennis hierover eigen weten te maken. Ook schrijft zij voor Speel-o-theek Piggelmee artikelen voor de wijkkrant en huis-aan-huisbladen. Naast haar werkzaamheden bij de Speel-o-theek Piggelmee is zij ook actief als vrijwilligster bij het filmhuis.

Mevrouw Groenendijk is sinds 1997 actief binnen de Speel-o-theek Piggelmee. Ze heeft zich ingezet als coördinator van de Speel-o-theken en heeft zich weten te specialiseren in het inkopen en uitleen-klaar maken van het speelgoed. Naast haar werkzaamheden bij de Speel-o-theek Piggelmee is zij ook actief als vrijwilliger bij de Goudse Reddingsbrigade. Mevrouw Groenendijk stopt met haar activiteiten voor Speel-o-theek Piggelmee.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.