Gemeente Lochem


irene Beukenhorstterrein Gorssel tijdelijk buiten werking Afdrukversie openen in nieuw venster

De gemeente heeft tot taak rampen en zware ongevallen te voorkomen en te bestrijden. Bij omvangrijke calamiteiten wordt u gewaarschuwd door sirenes die in de gemeente Lochem op verschillende plaatsen staan opgesteld.

In Gorssel op het Beukenhorstterrein (waar de voormalige bibliotheek stond) staat ook een sirene paal. In verband met de te bouwen woningen op dit terrein moet deze sirenepaal verplaatst worden. Deze verplaatsing vindt plaats in januari 2008 of februari 2008. De sirenepaal wordt dan achter 't Trefpunt neergezet.

In de maanden december 2007, januari 2008 en mogelijk ook februari 2008 is deze paal buiten werking. Mocht het zo zijn dat binnen het werkingsgebied van deze sirenepaal een calamiteit is, wordt de bevolking in dit gebied op een andere manier gewaarschuwd, bijvoorbeeld via geluidswagens.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marieke Reinderink, beleidsmedewerker Integrale Veiligheid en rampenbestrijding via het centrale telefoonnummer van de gemeente Lochem, (0573) 28 92 22.