Gemeente Assen


Vijftien buurtbemiddelaars klaar voor echte werk

18 december 2007

Met ingang van afgelopen vrijdag en zaterdag mogen tien mannen en vijf vrouwen zich officieel buurtbemiddelaar noemen. Na het volgen van een theoretische inleiding en een praktijkgedeelte ontvangen zij vanavond uit handen van de directeur Stadsbeheer Jan Dirk Nijkamp een certificaat. Vanaf 7 januari gaan de buurtbemiddelaars aan de slag. Doel van het project is om conflicten tussen buren te helpen oplossen. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die buren weer met elkaar in gesprek proberen te krijgen.

Buurtbemiddeling Assen is een samenwerkingsproject tussen SWA, Noordermaat, Politie Drenthe en gemeente Assen. Vanavond ondertekenen Dhr. K. Stol (directeur SWA), Dhr.D.Posthumus (interim directeur Noordermaat), Dhr.E.Kolk (Wijkchef Noord Politie) en Dhr. J.D. Nijkamp (directeur Stadsbeheer gemeente Assen) het convenant waarin deze samenwerking wordt bevestigd.

U bent van harte uitgenodigd om bij de uitreiking van de certificaten en het ondertekenen van het convenant aanwezig te zijn. De bijeenkomst is in de raadzaal van het stadhuis en begint om 19.30 uur. Het officiële gedeelte is om 20.00 uur.