Politie Midden- en West Brabant

Politie op zoek naar brildragende straatrover

BREDA, 19 december 2007

BREDA: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding een straatroof die dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft plaats gevonden op de Molstraat. Een 66-jarige Bredase werd door een brildragende straatrover beroofd van haar tas. Door alert reageren van haar man en twee automobilisten voelde de fietsende dader zich zo in het nauw gedrongen dat hij de tas heeft teruggegeven.

Een 66-jarige Bredase liep gisterenmiddag gearmd met haar man over het trottoir van de Molstraat. Plotseling werd zij van achteren benaderd door een fietser. In het voorbijrijden trok de fietser haar tas uit haar hand. De 69-jarige echtgenoot van het slachtoffer rende direct achter de verdachte aan, in de richting van de Antwerpenstraat, waarbij hij nog ten val kwam. Op een kruising heeft hij een auto een stopteken gegeven. Hij stapte bij de twee inzittenden in waarna de achtervolging van de straatrover werd voortgezet. Een andere auto, met daarin een 26-jarige Bredase, heeft vervolgens de dader klem gereden. Zij riep naar de rover dat hij de gestolen tas in haar auto moest gooien. Dit deed hij ook, waarna hij snel wegfietste. Het zou volgens de betrokkenen gaan om een jongen van circa 20 jaar met een Noord Afrikaans of Zuid Europees uiterlijk. Hij droeg een donkerkleurig jack met een bontkraag en een muts. Opvallend was dat hij een bril droeg met een donker montuur. Hij reed op een zwarte oude damesfiets.

De politie denkt dat dezelfde dader, mogelijk ook betrokken is geweest bij een straatroof op zaterdag 1 december jl. omstreeks 16.00 uur op de Kapittelweg. Een 14-jarige jongen uit Ulvenhout, fietste daar met een vriend huiswaarts na een bezoek aan de schaatsbaan. Twee straatrovers gingen voor hem staan en beroofden hem van zijn MP-3 speler. Ook hier droeg een van de daders een donkere bril.

De politie roept getuigen van deze berovingen of mensen die aanslaan op het signalement contact op te nemen met de recherche van het politieteam Breda Noord via 0900-8844. De politie is ook op zoek naar de inzittenden van de rode auto waarin de man van het slachtoffer is gestapt. Deze hulpvaardige mensen hebben nog geen verklaring afgelegd bij de politie. Hun identiteit is nog niet bekend.

Auteur: Willem van Hooijdonk