Politie Haaglanden

Persberichten 19 december 2007

Haaglanden, 19-12-2007

Snelheidsduivels op de bon

Den Haag - Bij een snelheidscontrole op dinsdag 18 december tussen 7.00 en 16.30 uur in de Ockenburghstraat kregen 810 bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximale snelheid van 50 km/u. In totaal controleerde de politie 3511 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Een slok te veel

Den Haag - Een 24-jarige Rijswijker kreeg op woensdag 19 december rond 2.00 uur in de Beetsstraat een bekeuring voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man op de Neherkade bijna uit de bocht vliegen en besloten de bestuurder te controleren. Het bleek dat de Rijswijker te veel had gedronken. Aan het politiebureau blies hij bij de blaastest 895 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl(= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Bij de veiligheidsfouillering kwam ook nog eens een mes tevoorschijn. De politie nam het wapen in beslag en vorderde het rijbewijs in. Voor beide zaken kreeg de man een proces-verbaal.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag - Een sterkte henneplucht en vocht achter de ramen verraadde dinsdag 18 december rond 17.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Oude Kustlijn. In de woning troffen agenten 841 planten aan en diverse apparatuur. De politie nam alle apparatuur en planten in beslag voor vernietiging. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met het bureau bij u in de omgeving via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Jokkebrok

Den Haag De politie kreeg woensdagochtend rond 04.45 uur een melding dat in de richting van het Finnenburg een man liep met een televisietoestel achterop zijn fiets. Agenten gingen op onderzoek en troffen de man lopend naast de fiets aan. Op de bagagedrager stond inderdaad een groot tv-toestel. De 36-jarige Hagenaar verklaarde het toestel gevonden te hebben bij het grofvuil bij de Van Alphenstraat in Voorburg. Bij navraag bleek dat daar helemaal geen grofvuil in de omgeving werd aangeboden. Bij nadere inspectie bleek de fiets ook geen slot te hebben. Hierover verklaarde de verdachte deze te hebben gekocht voor 75,-- euro, maar zijn verhaal kwam erg ongelovig over bij de agenten. De Hagenaar werd aangehouden voor heling c.q. diefstal en beide goederen werden in beslag genomen.

Haastige spoed, zelden goed

Den Haag Agenten namen dinsdagmiddag rond 13.00 uur poolshoogte bij een aanrijding in de Juliana van Stolberglaan waarbij een van de partijen moeilijkheden veroorzaakte. Dit bleek te gaan om een 64-jarige bestuurder uit Amsterdam. De Amsterdammer was vermoedelijk door het rode verkeerslicht gereden en veroorzaakte een aanrijding met een 31-jarige bestuurster uit Den Haag. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De verdachte reageerde aggresief en had haast om weg te komen. De politieagenten merkten dat de man alcohol had gedronken en hij moest een blaastest afleggen. Bij navraag van de gegevens bleek dat de man reed met een ingevorderd rijbewijs. Aan het politiebureau werd hem een bloedproef afgenomen, omdat de blaastest niet lukte.

Vast voor diefstal bodylotion

Leidschendam Drie meiden van 15 jaar uit Voorburg en Rijswijk werden 18 december om 15.15 uur betrapt in een winkel aan de Eglantier toen zij meerdere tubes bodylotion meenamen zonder deze te betalen. Twee van de drie kregen een Halt verwijzing, één bleek niets met de diefstal te maken te hebben.

Dronken achter stuur

Leidschendam Politieagenten controleerden 18 december om 23.40 uur een automobilist op de Noordelijke Randweg die reed zonder verlichting. De 57-jarige bestuurder uit Zoetermeer reed onder invloed en blies 510 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl(= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).De Zoetermeerder ging met een tijdelijk rijverbod en een proces- verbaal naar huis.

Gewond na aanrijding

Rijswijk Een 37-jarige vrouw uit Den Haag raakte 18 december om 11.50 uur gewond toen een op de Prinses Irenelaan achteruit rijdende automobilist haar raakte. Het slachtoffer kwam ten val en is met een sleutelbeenfractuur vervoerd naar en ziekenhuis.

Brandweer ontdekt hennepkwekerij

Naaldwijk De brandweer ontdekte woensdagavond 18 december om 22.15 uur bij een binnenbrand in een woning in het Emmaplein in Naaldwijk een hennepkwekerij. De brand brak volgens de brandweer uit aan de achterzijde van de woning, waar allerlei oude spullen stonden. De hennepkwekerij werd gevonden toen de brandweer de woning in wilde om te blussen. Vanwege het gevaar voor ongelukken met stroom, moest de energiemaatschappij eerst zorgen dat de stroom werd afgesloten. Daarna kon de brandweer de woning betreden. De politie hield de 64-jarige bewoonster aan. De politie onderzoekt de zaak nog.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Bij de brand in de Emmastraat is zeer waarschijnlijk sprake geweest van illegale stroomafname. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Bijzondere kerstkaart

Monster Een 76-jarige inwoner uit Monster maakte dinsdag 18 december om 14.00 uur een vergissing met gevolgen. De man deed in zijn woonplaats enkele brieven op de post. De man was echter gewend om zijn rijbewijs in een enveloppe in zijn binnenzak te dragen en gooide tot zijn ontzetting ook zijn rijbewijs in de brievenbus. De enveloppe was echter niet voorzien van een adres. Of de man zijn rijbewijs ooit terug ziet zal de tijd leren.

Agressieve verdachte aangehouden

Delft Een politieagent zag dinsdag 18 december om 12.30 uur op de Krakeekpolderweg twee mannen met elkaar vechten. Hij trachtte beide partijen te scheiden waarna één van de mannen wegrende. De overgebeleven man richtte zijn agressie tegen de politieagent. Hij schold hem uit en dreigde hem te slaan. De agent liet het niet zover komen en hield de hevig tegenstribbelende 16-jarige Delftenaar aan. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Gegokt en verloren

Delft Een 45-jarige inwoonster uit Delft trachtte dinsdag 18 december om 12.00 uur met twee volle tassen met boodschappen een winkelfiliaal aan het Sebastiaansplein te verlaten. Winkelpersoneel doorzag het handelen van de vrouw en waarschuwde direct de politie. De vrouw had bij diverse winkels artikelen meegenomen voordat zij werd betrapt. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Diefstal met een luchtje

Pijnacker-Nootdorp Een 28-jarige inwoonster uit Dokkum liep dinsdag 18 december om 14.00 uur tegen de lamp. De vrouw trachtte samen met een nog onbekende man een flinke hoeveelheid parfumerieartikelen mee te nemen. Het stel nam bij een drogisterij aan het Ackershof voor ruim aan 1000 euro aan parfumerieartikelen mee. Oplettend winkelpersoneel zag de diefstal plaats vinden en probeerde het tweetal te achterhalen. De vrouw werd achterhaald, de man wist te ontkomen.

Autos te water door gladde wegen

Westland Op verschillende wegen in het Westland zijn donderdagochtend 18 december door de gladheid in totaal drie autos te water geraakt. Op de Molenbroeklaan in Honselersdijk raakte donderdagochtend rond 9.15 uur een 36-jarige vrouw uit Honselersdijk met haar auto in een slip en verloor de macht over het stuur. De achterkant van haar auto belandde in het water. De vrouw wist zichzelf uit de auto te bevrijden en raakte niet gewond. Op de Poeldijkseweg in Wateringen raakte rond datzelfde tijdstip eveneens een auto te water. De 19-jarige bestuurder raakte in een slip, toen hij remde gleed de wagen van de weg, zo de sloot in. De bestuurder en zijn medepassagier kwamen met de schrik vrij. Een half uur daarvoor was vijfhonderd meter verderop ook een auto te water geraakt. De Gemeente Westland besloot na de voorvallen op de gladde wegen te gaan strooien.

Stuurfoutje

s Gravenzande Een 32-jarige automobiliste uit Naaldwijk belandde donderdagavond 18 december in de Aaksterlaan in s-Gravenzande om 19.50 uur met haar auto in de sloot. De vrouw wilde haar auto keren en had de sloot niet gezien. Voor ze het door had, belandde ze met de wagen in het water. Het voertuig lag op zijn kop in de sloot. Omstanders haalden de vrouw uit haar auto. Ze raakte niet gewond.

16-jarig meisje gewond na aanrijding

Zoetermeer - Een 16-jarig meisje uit Pijnacker is op dinsdag 18 december gewond geraakt na een aanrijding op de Mahatma Gandhisingel.

Zij fietste over het fietspad langs de Edelsteensingel in de richting van de Mahatma Gandhisingel. Op de kruising stond een bus die voorrang verleende aan een automobilist. Op dat moment kwam het meisje net van achter de bus vandaan rijden en werd te laat opgemerkt door de automobilist. Het gevolg was dat beiden met elkaar in botsing kwamen. Het meisje raakte hierdoor gewond en is met been en hoofdletsel vervoerd naar het Lange Land ziekenhuis.

Rijden onder invloed

Zoetermeer - Een 47-jarige Zoetermeerder is gisteren met zijn bromfiets gecontroleerd op de Meerzichtlaan. De man was agenten opgevallen omdat hij op zijn bromfiets reed zonder helm. Tijdens de controle rook de man naar acohol en moest een blaastest afleggen. Op het bureau moest hij blazen en blies hij maar liefst 1050 ugl.De alcohollimiet ligt op 220 ugl(= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.