Gemeente Roermond

Tweede lichting geslaagden horecaproject

Samen werken aan werk in de horeca

Na een ruim een jaar te bestaan levert het Productiehuis de tweede lichting geslaagden horecaproject. De trotse geslaagden ontvingen vorige week hun diploma en hebben inmiddels een reguliere baan of uitzicht hierop.

Het Productiehuis, een initiatief van de gemeente Roermond, bemiddelt tussen werkloze werkzoekenden en werkgevers in de regio. Uitgangspunt is om iedereen die kan werken te laten participeren in het arbeidsproces. Voor werkgevers biedt het Productiehuis de mogelijkheid om gekwalificeerd personeel in te lenen en werkzaamheden uit te besteden.

Vraag en aanbod samen brengen

Het Productiehuis bestaat nu ruim een jaar en heeft al vele goede resultaten geboekt. Een voorbeeld van een succesvol project dat het Productiehuis in goede samenwerking met een aantal werkgevers heeft opgezet, is het horecaproject. In dit project worden werkzoekenden opgeleid voor een baan in de horeca. Diverse regionale horecaondernemingen zoals. Cox en Co, het Biebcafé, Partyhoeve De Geer, Zalenlocatie De Mert, Albron Catering, Eethuis Rosario en Oolderhof werken actief mee door het beschikbaar stellen van stageplaatsen. Bijna alle deelnemers hebben inmiddels een reguliere baan of hebben uitzicht hierop.

Dit succes van het Productiehuis is niet vreemd: Door kandidaten de startkwalificaties te geven die werkgevers vragen, sluiten vraag en aanbod perfect op elkaar aan. Belangrijk daarbij is de intensieve scholing en begeleiding van het CBB en de bemiddeling vanuit het Werkgeversloket.

Geslaagden horecaproject

Publicatiedatum: 19-12-2007 Bijgewerkt: 19-12-2007