Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Echtpaar Krijgsman 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Krijgsman uit Crooswijk is op maandag 24 december 60 jaar getrouwd. Om dit alvast te vieren, werd zaterdag 15 december een receptie voor het diamanten echtpaar gehouden aan de Linker Rottekade 164 200, waar deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling het tweetal een bloemetje aanbood.

Meneer en mevrouw Krijgsman ontmoetten elkaar in oorlogstijd aan het Frederikspadje in Crooswijk, waar mevrouw Krijgsman-Ederzeel destijds woonde. Meneer Krijgsman woonde toen nog in Jaffa. Het eerste cadeautje wat mevrouw Krijgsman-Ederzeel kreeg van haar man, was een goudreinet. Want, het was oorlogstijd, dus er was geen geld voor dure cadeaus! Meneer en mevrouw Krijgsman zijn uiteindelijk in 1947 getrouwd. Vlak daarna kregen zij hun eerste kind, en daarna kwamen er nog drie kinderen.

Het echtpaar woonde een tijdje in het Oude Noorden, maar het gemis naar Crooswijk bleef, waardoor het tweetal terugverhuisde naar Crooswijk. Het 60-jarig huwelijk is zaterdag tot in de kleine uurtjes gevierd met familie en vrienden.

Het echtpaar Krijgsman werd afgelopen zaterdag in de bloemetjes gezet door Gerard Schuiling