Gemeente Rhenen


Gemeentelijke bijdrage voor Pantarijn

De Rhenense lokacatie van scholengemeenschap Pantarijn wordt ingrijpend verbouwd. Voor de bouwkundige aanpassing van de school wil de gemeente Rhenen een bedrag van 300.000 euro beschikbaar stellen. De gemeentelijke bijdrage moet er mede voor zorgen dat Pantarijn een levensvatbare school blijft.

Het bestuur van Pantarijn heeft een plan van aanpak opgesteld genaamd Rhenen ontdek(t), waarin bouwstenen worden aangedragen die moeten leden tot het stoppen van de leerlingendaling. Verder voor het openhouden van locatie aan de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen en het bieden van een adequate voortgezet onderwijs voorziening in Rhenen.

Hoger onderwijs moet in de plannen van het schoolbestuur vorm krijgen door het aanbod te wijzigen in een kleinschalige talentmavo, een ict-college en door het Vmbo aanbod te versmallen. Om het nieuwe aanbod goed in de markt te kunnen zetten moeten de gebouwen zodanig aangepast worden dat er twee aparte gebouwen of units ontstaan voor de talentmavo en het ict-college.

De oudbouw (voorzijde huidig gebouw) wordt gerenoveerd voor de huisvesting van het ict-college, terwijl het gebouw aan de achterzijde de functie van talentmavo krijgt. Volgens de planning wordt in februari 2008 met de verbouw gestart. Uiterlijk 1 augustus 2008 moeten de aanpassingen klaar zijn.

Persbericht 19 december 2007.