Gemeente Leeuwarderadeel


Italiaans specialiteitenrestaurant "Da Vinci", een culinaire aanwinst!

19-12-2007 09:43

Op dinsdag 11 december jl. opende burgemeester Eric ter Keurs het nieuwe Italiaanse specialiteitenrestaurant "Da Vinci" in Jelsum.

Met de komst van dit restaurant in Jelsum is de gemeente Leeuwarderadeel weer een culininair hoogstandje rijker geworden. Eigenaar-chefkok is de heer Fethi Cherif. Cherif is in 1966 geboren in Jemmal in Tunesië. Na het behalen van zijn hotelschooldiploma heeft Cherif de eerste jaren in Tunesië in diverse gerenommeerde hotels en restaurants gewerkt. In december 1991 vertrok hij naar Nederland. Na eerst als administratief medewerker te hebben gewerkt besloot hij in 1992 het horecavak weer op te zoeken. Cherif heeft in de afgelopen jaren - in Friesland - in heel wat horecagelegenheden gewerkt. Zo heeft hij o.a. gewerkt in hotel "Princenhof", restaurant Bungalowpark "It Wiid" ,beiden in Earnewâld. Vanaf 1997 begon hij een eigen pizzaria in Berlikum. En dan nu een nieuwe uitdaging: het Italiaanse retaurant "Da Vinci" in Jelsum. Een droomwens komt daarmee voor Cherif meer dan uit!

De eigenaar-chefkok heeft het pand aan de Brédyk geheel verbouwd en uiteraard een Italiaanse uitstraling gegeven. Daarnaast is het restaurant kwa oppervlakte ook nog eens flink uitgebreid. De voormalige woonkamer in het pand heeft vanaf nu een restaurantfunktie gekregen. Cherif serveert uitsluitend Italiaanse gerechten waarbij de kaart een diversiteit aan kleine hapjes en uitgebreidere maaltijden laat zien. Ook de prijs en de uitstekende kwaliteit van de maaltijden zijn daarbij in een evenwichtige verhouding. "De gasten moeten niet alleen voor het eten terugkomen, het moet ook betaalbaar zijn", aldus een enthousiaste Fethi Cherif in zijn nieuwe restaurant.

Met de opening van het restaurant kan Cherif een hele drukke periode afsluiten. Gelukkig stond hij er al die tijd niet alleen voor. Dankzij de hulp vele enthousiaste vrijwilligers uit de dorpen Cornjum en Jelsum kan restaurant "Da Vinci" met een gerust hart zijn gasten verwelkomen. Dat Grieteloek Kingma uit Cornjum en Tineke Hansma uit Jelsum in die periode voor Fethi Cherif een bijzondere steun in de rug waren mag daarbij zeer zeker niet onvermeld blijven.

Restaurant "Da Vinci" is zeven dagen per week open van 16.30 - 22.00 uur (keuken open tot 21.30 uur).