Royal Friesland Foods


19 december 2007

Prijs voor Friesche Vlag in Indonesië

De prijs werd persoonlijk uitgereikt door de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono aan de managing director van het bedrijf Dhr.Cees Ruygrok. De plechtigheid, die plaatsvond in het Presidentieele Paleis in Jakarta, werd ook bijgewoond door een aantal indonesische ministers en de nederlandse ambassadeur Dr. Nikolaas van Dam.

Frisian Flag Indonesia is een van de grootste buitenlandse vestigingen van Royal Friesland Foods en is marktleider op het gebied van zuivel in het land. De onderneming heeft twee fabrieken in Jakarta en produceert lokaal een breed assortiment zuivelprodukten zoals condenseerde melk, langhoudbare drinkmelk en melkpoeders voor kinderen en volwassenen . Het bedrijf is ook zeer aktief in het ondersteunen van de lokale verse melk produktie en verwerkt dagelijks de melk van 30.000 boeren op Java.

Het is de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt en in totaal werden 5160 binnen- en buitelandse bedrijven doorgelicht door een team van auditors die de prestaties van de bedrijven onderzochten op het gebied van bestuur, produkt kwaliteit, produktie faciliteiten, corporate social responsibility programma's en aandacht voor het milieu.
Uiteindelijk kwam Frisian Flag Indonesia in de groep "grote buitenlandse bedrijven" als beste uit de bus.