Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerste paal voor kinderhospice De Pallieterburght

Eerste paal kinderhospice De Pallieterburght foto Mineke Harmsen-Spruijt
Het was voor Capelle aan den IJssel een feestelijk moment, want op woensdagmiddag 28 november sloeg burgemeester mevrouw Van Doorne samen met Capelse kinderen de eerste paal in de grond voor de start van de bouw van het kinderhospice Pallieterburght.

Een kinderhospice is een instelling die zorgt voor ernstig zieke kinderen tussen ziekenhuis en thuis.

Tientallen kinderen en hun ouders hadden zich om drie uur in de middag aan de Kerklaan verzameld om bij de feestelijke gebeurtenis vooraan te kunnen staan. Ook gingen er trossen ballonnen met kaartjes eraan de lucht in.

De burgemeester was prachtig gekleed voor de gelegenheid. Een witte helm, een lange witte jas en witte rubber laarzen. Haar burgemeestersketting zat prima! Iedereen zag en hoorde hoe de prachtig versierde paal, door de kinderen geschilderd, de grond in ging. Met een uitvoering van de muzikale trommelgroep was het feest echt compleet.

De oprichter van de stichting Pallieter, Rein Lander, sprak mooie woorden en bedankte de burgemeester voor het slaan van de eerste paal. Een moment om heel blij mee te zijn. De gehele Capelse gemeenschap staat achter het initiatief van het kinderhospice. Rein Lander ontving uit handen van de burgemeester een Koninklijke onderscheiding voor al het werk dat hij voor het kinderhospice heeft gedaan.

Het kinderhospice Pallieterburght hoopt in september 2008 de deuren te openen voor de eerste kinderen.

Mineke Harmsen-Spruijt - raadslid