Ingezonden persbericht


Persbericht - 18 december 2007

Prins van Oranje sluit het Glazen Huis
3FM Serious Request van start

Woensdagochtend 19 december tussen 9.00 en 9.30 uur sluit Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander de deur van het Glazen Huis voor 3FM dj's Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra als startsein voor 3FM Serious Request. Tot en met maandag 24 december brengen de 3 dj's samen zes dagen door in een tijdelijke studio op het Plein in Den Haag, waar zij zonder eten onafgebroken radio maken. Met deze actie willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

Niet alleen de dj's in het Glazen Huis voeren actie, ook de andere 3FM jocks doen alles om van 3FM Serious Request 2007 een succes te maken. Een compleet overzicht van de activiteiten is te vinden op 3fm.nl.

Coen Swijnenberg lift
Coen lift met een emmer water langs de andere glazen huizen in Europa om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. 3FM luisteraars kunnen de dj per liter sponsoren. Hij vertrekt met 15 liter water vanuit Den Haag richting Leuven en Geneve. Aan hem de taak om met zoveel mogelijk water in Den Haag terug te keren. Onderweg bijvullen mag niet. Wanneer hij alle inhoud verliest, moet hij eerst terug naar Den Haag om de emmer weer te laten vullen. Luisteraars worden opgeroepen Coen te helpen bij het vinden van vervoer richting België en Zwitserland, als ook een slaapplaats en maaltijden.

Rent-a-DJ
Giel Beelen en Sander Lantinga zijn te huur in de ochtenduren. De dj's zijn bereid de handen uit de mouwen te steken. Tegen betaling, want wat zij weten te verdienen gaat direct naar het waterprogramma van het Rode Kruis. Dit alles is live te horen op 3FM en´s avonds te bekijken in Serious Request update op Nederland 3.

3FM Serious Request veiling
De opbrengst van het digitale 3FM Serious Request veilinghuis op eBay.nl gaat volledig naar het Rode Kruis. Een unieke collectie van bijzondere voorwerpen en diensten, geheel belangeloos ter beschikking gesteld door tal van artiesten, bn-ers en sponsoren gaat onder de hamer. Een workshop radiomaken of nieuwslezen, gesigneerde albums van topartiesten, celebrity kledingstukken, de door Giel gesigneerde Zilveren Radioster 2007 of het huwelijk in het Glazen Huis, het is allemaal te koop op seriousrequest.3fm.nl. Van 10 tot en met 24 december worden dagelijks nieuwe items op de veiling ingebracht. De laatste veiling loopt af op 3 januari 2008.

3FM Serious Surprise Truck
Van 19 tot 24 december trekt 3FM dj Sander de Heer met de 3FM Serious Surprise Truck door Nederland. Elke dag staat hij voor 3FM Serious Request vanaf 15.00 uur op een andere locatie in het land en gaat hij samen met zijn mystery guests van alles doen om geld te inzamelen voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

Logees, huiskamerconcerten, workshops en initiatieven in het land Net zoals vorig jaar zullen een aantal bekende Nederlanders een nachtje komen logeren bij de 3 dj's in het Glazen Huis. Albert Verlinde houdt de dj's de eerste nacht gezelschap. Later in de week logeren Humberto Tan en Birgit Schuurman in het Glazen Huis. 3FM Serious Request leidt tot tal van initiatieven in het land. Alle 3FM dj's worden ingezet om verslag te doen van opmerkelijke acties en speciale activiteiten. De op de veiling aangeboden huiskamerconcerten en workshops worden verslagen, maar ook spontane acties. Voor meer informatie: seriousrequest.3fm.nl.

Publieksparticipatie op het Plein in Den Haag
Ook dit jaar is er een publieksactiviteit naast Het Glazen Huis. Bezoekers kunnen hier letterlijk schoon drinkwater pompen. Iedere liter water zal gesponsord worden en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis worden de deelnemers vanaf grote schermen aangemoedigd door een schare aan bekende Nederlanders.

3FM Serious Request op televisie
3FM Serious Request is uitgebreid te zien op televisie. BNN en NOS zenden dagelijks van 17 tot en met 21 december de 3FM Serious Request Update uit van 20.00 uur tot 20.20 uur op Nederland 3. Zaterdag is er geen Update. Op zondag 23 december is de update van 20.45 uur tot 21.05 uur. Van 19 tot en met 24 december zijn overdag live-registraties vanuit Het Glazen Huis te volgen op Nederland 1 en in de nacht op Nederland 3. Op maandag 24 december presenteren BNN en NOS live de finale van 3FM Serious Request van 19.00 uur tot 19.50 uur op Nederland 3.

Water
3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van water. Schoon water is van levensbelang, maar voor ruim één miljard mensen ter wereld niet vanzelfsprekend. Jaarlijks overlijden 4 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Per dag overlijden 4000 kinderen jonger dan 5 jaar aan ziektes veroorzaakt door gebrek aan schoon water. Voor deze stille ramp doet 3FM de week voor kerst een Serious Request. Vanaf 19 december gaan drie dj's vanuit het Glazen Huis van 3FM tot kerstavond geld inzamelen en mooie radio maken voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio, ergens in Nederland. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het doel van de actie. De dj's roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd. In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Kongo 2.203.549 euro. In 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie en samen met 3FM werd een recordbedrag van 5.512.649,- euro binnengehaald voor de slachtoffers van landmijnen wereldwijd. De slogan voor 3FM Serious Request 2007 is: De wereld schreeuwt om drinkwater!

Zie voor de verantwoording van Serious Request 2006: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht