Gemeente Oldebroek


Kulturhus De Talter bouwkundig klaar


Na een bouwtijd van ruim een jaar levert aannemer Prins Bouw vandaag (18 december) het Kulturhus De Talter op. Als laatste kern van de gemeente heeft nu ook Oldebroek een echt dorpshuis. Het is een prachtig gebouw geworden. Bestuur en participanten staan in de startblokken om het in gebruik te nemen. De gemeente draagt vandaag het nieuwe onderkomen officieel over aan het bestuur van de Vereniging Kulturhus De Talter. De dagelijkse leiding is vanaf 19 december in handen van bedrijfsleider Bart Zwiers.

Toernooien
De komende weken verhuizen de participanten naar hun eigen ruimte in het Kulturhus. De sportverenigingen kunnen de vernieuwde kleedkamers, de tribune en de ontmoetingsruimte meteen al gebruiken. In de kerstvakantie zijn weer de traditionele voetbal- en volleybaltoernooien. Publiek is van harte welkom in de sportzaal en de ontmoetingsruimte.

Opening
Op zaterdag 16 februari 2008 is de officiële opening van het Kulturhus gevolgd door een open huis voor het publiek. Die organiseren de gemeente en het bestuur van het Kulturhus gezamenlijk. In de week daarna organiseren diverse verenigingen een multisporttoernooi. De openingsactiviteiten eindigen op zaterdag 23 februari met een muzikale avond en de prijsuitreiking van het multisporttoernooi. Via het gemeentenieuws informeren wij u in januari 2008 over het definitieve programma.

Plein
De werkzaamheden aan het plein voor het Kulturhus zijn inmiddels begonnen. Het verlengen van de Stouwdamsweg tot achter het Kulturhus is deze week klaar. Als de weersomstandigheden het toelaten, begint half januari 2008 het straatwerk. Het plein is waarschijnlijk nog niet helemaal klaar vóór de officiële opening.

Het Kulturhus is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de Europese Unie en de provincie Gelderland.

Verenigingen en particulieren die de sportzalen van het Kulturhus willen huren kunnen dat tot 1 januari 2008 nog via de gemeente doen. Voor de huur van de overige ruimten kunt u tot nader bericht contact opnemen met het secretariaat van het Kulturhus, bestuur@detalter.nl.