Ingezonden persbericht


Presentatie Grote Pedagogen klein bestek

Morgenmiddag zal in cafe de Ysbreker het boek Grote pedagogen, klein bestek worden gepresenteerd.

Het boek zal worden overhandigd aan prof. dr. Johan Willem van Hulst, emeritus hoogleraar pedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, politicus en schrijver. Professor Van Hulst zal vervolgens inhoudelijk reageren naar aanleiding van zijn eerste indrukken.

"In oude teksten over opvoeding vind je soms inzichten die naadloos aansluiten bij je eigen ideeën. Maar oude pedagogische inzichten kunnen ook inspireren doordat ze juist haaks staan op alles wat we tegenwoordig vanzelfsprekend vinden. Helaas komen de meeste opvoeders en pedagogische professionals er nauwelijks toe om kennis te nemen van het gedachtegoed van grote pedagogen. Dat is vooral een gemis omdat de pedagoog van vroeger en de pedagoog van nu veel gemeen hebben. Ze delen in ieder geval het besef dat kinderen in een beperkt aantal jaren tot een vorm van zelfstandigheid moeten opgroeien, zodat ze een eigen bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

In Grote pedagogen in klein bestek worden het gedachtegoed en de levensloop van zesenveertig grote pedagogen en denkers over opvoeding besproken: van Comenius tot Korczak en Mohammed tot Montessori. Kernvragen zijn: hoe keken zij tegen kinderen aan, hoe dachten zij over opvoeding, en wat hebben ze ons vandaag nog te zeggen?

Tom Kroon en Bas Levering maken deel uit van de redactie van Pedagogiek in Praktijk Magazine. Een aantal van de opgenomen biografieën werd eerder in PiP Magazine gepubliceerd."

U kunt morgen aanwezig zijn, wel willen wij u vragen dat via pers@mailswp.com te laten weten in verband met de capaciteit van de locatie.

Boekpresentatie Grote pedagogen, klein bestek
Woensdag 19 december,
15:30u

Cafe de Ysbreker
Weesperzijde 23

Recensie-exemplaren zijn aan te vragen via marketing@mailswp.com

Met vriendelijke groet,

Marketing
uitgeverij SWP

Postbus 257
1000 AG AMSTERDAM

t. +31 20 3307200
f. +31 20 3308040