Gemeente Oldenzaal


Inloopbijeenkomst over ontwikkelingsvisie Hulsbeek

gepubliceerd op : 12-12-2007

De voorstellen voor de ontwikkelingsvisie met betrekking tot Het Hulsbeek zijn door een aantal werkgroepen nader uitgewerkt. Tijdens een inloopbijeenkomst zullen deskundigen hun bevindingen rondom de thema's `Verkeer', `Water en Ecologie', `Verblijfsrecreatie' en `Promotie en Profilering' presenteren aan belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 december a.s. van 19.30 tot 21.00 uur in Café Restaurant Partycentrum Siemerink aan de Reininksweg 3 te Deurningen.

De werkgroepen hebben de eerste resultaten van hun onderzoek gepresenteerd tijdens een druk bezochte bijeenkomst in juli 2007. De voorstellen werden door de aanwezigen enthousiast ontvangen, waarop door verschillende partijen een intentieverklaring met betrekking tot de verdere ontwikkeling van Het Hulsbeek is getekend. De in juli gepresenteerde voorstellen zijn samen met externe deskundigen verder uitgewerkt in een uit vier werkgroepen gevormde kerngroep. De voorstellen vormen de bouwstenen voor de uiteindelijke visie met betrekking tot Het Hulsbeek.

Werkgroep `Verkeer'
Advies- en ingenieursbureau Witteveen en Bos zal, uitgaande van een nieuwe hoofdontsluiting, vier ontsluitingsvarianten presenteren. Het bureau maakt de voor- en nadelen met betrekking tot onder meer verkeer en natuur inzichtelijk en geeft een toelichting op de globale kosten.

Werkgroep `Verblijfsrecreatie'
De werkgroep gaat in algemene bewoordingen in op de mogelijkheden die Het Hulsbeek biedt voor verblijfsrecreatie naast openbare dagrecreatie en zoomt in op de deelvisie Het Groote Veld. Het bijbehorende ontwerpplan met landschappelijke inpassing zal worden getoond.

Werkgroep `Profilering en Promotie'
Conceptontwikkelaar Walas The Maverick uit Hengelo presenteert bevindingen inzake de marketingstrategie. Het vergroten van de toeristische aantrekkelijkheid met behoud van de karakteristieke eigenschappen van Het Hulsbeek dient hierbij als uitgangspunt.

Werkgroep `Water en Ecologie'
De werkgroep laat zien hoe met het water en de natuurlijke waarden van Het Hulsbeek kan worden omgegaan, om de kwaliteit en de beleving te vergroten.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om op 19 december a.s. de presentaties van de werkgroepen bij te wonen.