Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 december 2007

Nieuwe familievoorstelling naar boek Astrid Lindgren

Eerste musical van Tjeerd Oosterhuis: De Gebroeders Leeuwenhart

Van 19 december 2007 tot en met 5 januari 2008 is in theater M-Lab de familiemusical De Gebroeders Leeuwenhart te zien, naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren. Deze voorstelling valt samen met het 100ste geboortejaar van de schijfster. Naast een spannend avonturenverhaal maakt De Gebroeders Leeuwenhart de vergankelijkheid van het leven bespreekbaar voor kinderen én volwassenen.

Componist en producer Tjeerd Oosterhuis schreef de muziek voor De Gebroeders Leeuwenhart en levert hiermee zijn eerste musical af. Het script is van Dick van den Heuvel en de liedteksten van Jurrian van Dongen. Koen van Dijk neemt de regie voor zijn rekening. Nieuwkomer Dieuweke van Reij verzorgt de vormgeving: met poppen, maskers en dierenfiguren wordt de wereld van Astrid Lindgren werkelijkheid.

De Gebroeders Leeuwenhart is de vierde productie van het theaterinitiatief M-Lab dat afgelopen september van start ging. De rollen worden vertolkt door gevestigde namen en jong talent: Niels Jacobs (Kruimel), Thomas Spijkerman (Jonathan), Lottie Hellingman (Sofia), Filip Bolluyt (Mattias), Bart Oomen (Tengil), Marijn Brouwers (Kader), Wouter Brouwers (Veder) en Maartje van de Wetering (Bianca/Paloma).

De Gebroeders Leeuwenhart gaat op donderdag 20 december om 19:30 uur in première.

www.m-lab.nl

----------

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation. De Gebroeders Leeuwenhart wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSBfonds.

----------