Gemeente Beek


Overleven in de winter

Ontdek hoe dieren, bomen en planten de winterse kou overleven

in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag 19 december 2007

Woensdagmiddag 19 december kunnen alle kinderen en hun (groot)ouders deelnemen aan de speurtocht "Overleven in de winter". Deze vindt plaats in en rondom centrum Plinthos, tussen Schinnen en Geleen, start om 14.00 uur en duurt ruim één uur.

Overleven in de winter - Ontdek hoe dieren, bomen en planten de winterse kou overleven

Overleven in de winter - Ontdek hoe dieren, bomen en planten de winterse kou overleven

Ook in de wintertijd valt er in de natuur van alles te ontdekken en te beleven. Met deze speurtocht ontdek je hoe de dieren en planten met slapen of rusten de winter doorkomen.

Ook ontdek je waar de egel, de das, de hagedissen, vogels en andere dieren in de winter verblijven. En ook hoe de dieren aan voedsel komen en zich warm houden.

De meeste bomen en struiken hebben de bladeren laten vallen en lijken dood. Toch zullen ze in het voorjaar opnieuw uitspringen. Je zult merken dat als je goed kijkt dit nu al te zien is.

Kinderen tot ongeveer twaalf jaar kunnen samen met een volwassene in de bovenverdieping van Plinthos terecht voor enkele spelletjes over de dieren en planten in de winter. Daarna krijgen ze een speurderstas mee om zelf op het natuurterrein Plinthos te ontdekken hoe dieren en planten de winter overleven. In de tas zit een speurdersboekje met routebeschrijving en opdrachten en enkele spulletjes die onderweg nodig zijn.

De speurtocht is ook geschikt voor wandelwagens.

De kosten voor deelname bedraagt 1,- per kind.

Graag vooraf aanmelden door op dinsdag, woensdag en donderdag te bellen met het Centrum:

046 475 84 23 of via email info@cnme-wm.org.