Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Start Bouw Bomentuin

17 december 2007

Woensdagmiddag 19 december ging de bouw van De Bomentuin aan de Bernard Loderstraat van start. Wethouder Piet Dikken van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer trilde de eerste paal de grond in voor de damwand van de ondergrondsee parkeergarage, die onder één van de woonblokken komt.

web_plaatje_startbouwbomentuin19december2007008.jpg (36 Kb)

Uniek project
De Bomentuin is een uniek project. Samen met bewoners is het stedenbouwkundig plan gemaakt voor de bouw van 88 appartementen en eengezinswoningen. Bewoners en omwonenden, het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, Snitker en Borst architecten en VOF De Stadstuinen (een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Ymere) hebben ervoor gezorgd dat De Bomentuin tot leven kwam op papier.

web_smh07-10-03exterieurhighres.jpg (26 Kb)

De woningen
In drie blokken worden 9 koopwoningen, 30 sociale huurwoningen en 49 vrije sector huurwoningen in een groene omgeving gebouwd. De naam De Bomentuin is niet voor niks gekozen, een aantal monumentale bomen omringen deze groene wijk.

Nieuwe trend in de buurt
Portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing Piet Dikken is blij dat dit mooie project nu van start gaat: "Dit is het eerste project in buurt vijf waar een eerste paal de grond in gaat voor nieuwbouw. In 2008 volgen nog meer eerste palen, waardoor de trend in deze buurt gezet is. Het bouwen van woningen gaat nu echt beginnen".

Bewoners en ex-bewoners tevreden
Bij de start van de bouw waren ook bewoners aanwezig die tevreden zijn met het ontwerp voor de nieuwbouw, waarin ook hun ideeën zijn verwerkt. Jan Voskamp van Ymere gaf de uitslag van een onderzoek over bewoners die voor dit project moesten verhuizen. Over het algemeen zijn ze allemaal goed terecht gekomen en erg tevreden over hun nieuwe woonsituatie. De verbeterpunten die ze aangaven worden meegenomen bij nieuwe bouwprojecten.