Gemeente Goirle

Gemeente vereffent tekort De Hummeltjes

Goede start nieuwe Stichting Peuterspeelzalen Goirle en Riel

Het college van B&W van de gemeente Goirle heeft besloten de teveel uitgekeerde subsidie aan peuterspeelzaal 'De Hummeltjes' over 2005 en 2006 niet terug te vorderen en het saldotekort per 1-1-2007 aan te vullen. In totaal is daarmee een bedrag gemoeid van 11.025,00. De gemeente wil de nieuwe Stichting Peuterspeelzalen Goirle en Riel een goede start laten maken.

De gemeente Goirle streeft naar meer efficiency en professionaliteit in het peuterspeelzaalwerk. Daarom zijn mede op verzoek van de gemeente de vier stichtingen van de peuterspeelzalen Marmot, De Hummeltjes, Robbedoes en Olleke Bolleke met ingang van 1 januari 2007 gefuseerd tot één: de Stichting Peuterspeelzalen Goirle en Riel. De gemeente wil de nieuwe stichting een goede start laten maken en heeft daarom de financiële tekorten van de Hummeltjes weggewerkt.

Nacalculatie
In de jaren 2005 en 2006 is in de begroting van peuterspeelzaal De Hummeltjes uitgegaan van te veel peuterdagdelen. Voor elk dagdeel wordt vooraf - op basis van nacalculatie aan het eind van het jaar - een vast normbedrag aan subsidie uitgekeerd. In 2005 en 2006 bleken minder peuters van de peuterspeelzaal gebruik te hebben gemaakt dan verwacht.