Gemeente Assen


Zorg en Welzijn

GGD Drenthe

De GGD Drenthe beschermt en bevordert de gezondheid van de inwoners van de twaalf Drentse gemeenten in het algemeen. De ontwikkeling van de Drentse jeugd in de leeftijd van vier tot negentien jaar is een belangrijk aandachtsgebied. Ook wordt er gewerkt aan de preventie, signalering en bestrijding van risico's voor de algemene volksgezondheid.

Daarnaast is er aandacht voor infectieziekten. Mensen kunnen zich onder meer laten adviseren en vaccineren tegen infectieziekten. Bijvoorbeeld als zij naar het buitenland gaan. Daarnaast verricht de GGD nog een aantal functies op het gebied van onderzoek, voorlichting en advisering.

De GGD Drenthe adviseert de Drentse gemeenten over de aandachtspunten die van belang zijn bij de ontwikkeling van hun gezondheidsbeleid. Alle informatie over de GGD Drenthe vindt u op www.ggddrenthe.nl.

Meldpunt Huiselijk Geweld
Het Meldpunt Huiselijk Geweld Drenthe is er voor slachtoffers, daders, hun omgeving en voor professionals. Bij het meldpunt kunt u mishandeling of vermoedens hiervan melden. U kunt ook uw verhaal en vragen kwijt. Medewerkers van het meldpunt denken met u mee over oplossingen, geven adviezen én verwijzen u zonodig door naar hulpverleners. Het meldpunt zorgt ervoor dat er actie ondernomen wordt. Het heeft hierover afspraken met politie en hulpverlening. Het meldpunt wordt onder verantwoordelijkheid van de GGD Drenthe (www.ggddrenthe.nl) uitgevoerd.

Het meldpunt is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 0900-3 711 711. Van 09.00-16.30 uur is een medewerker aanwezig die u verder kan helpen. Na 16.30 uur is er een antwoordapparaat waarop doorverwezen wordt naar de politie en crisisopvang of een vraag ingesproken kan worden. U kunt er ook voor kiezen om een e-mail te sturen naar: aanpakhuiselijkgeweld@ggddrenthe.nl. Vermeld duidelijk uw naam en telefoonnummer zodat de medewerker van het meldpunt contact met u kan opnemen. Meer informatie is te vinden op:
www.huiselijkgewelddrenthe.nl.

Meldpunt OGGz
OGGz staat voor Openbare Geestelijke Gezondheidszorg en gaat vooral over het organiseren van zorg voor mensen die dat gezien hun situatie wel nodig hebben maar daar zelf - om diverse redenen - niet om vragen.

De GGD Drenthe verzorgt het meldpunt voor OGGz-meldingen in de gemeente Midden-Drenthe. Professionals en ander 'bezorgde mensen' kunnen bij het meldpunt melding doen over een persoon die waarschijnlijk (of mogelijk) hulp nodig heeft. Er is een registratiesysteem voor OGGz-meldingen. De gegevens worden vervolgens in het OGGz-netwerk van de betreffende gemeente besproken.

Inwoners van Midden-Drenthe, maar ook professionals en hulpverleners die geconfronteerd worden met zorgwekkende situaties, kunnen contact opnemen met het Meldpunt OGGz, tel.: 0900-3 722 722 of mail: oggzmeldpunt@ggddrenthe.nl.

Links
www.ggddrenthe.nl
www.huiselijkgewelddrenthe.nl

Belangrijke Telefoonnummers
GGD Drenthe: (0592) 306 300
Meldpunt Huiselijk Geweld: 0900 - 3 711 711
Meldpunt OGGz: 0900 - 3 722 722