ANBO



Finale ideeënwedstrijd Goirke-Hasselt

10-12-2007

Bewoners van de Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt kunnen zaterdag 15 december vanaf 16.00 uur in wijkcentrum De Poorten getuige zijn van de prijsuitreiking van de ideeënwedstrijd Kijk mijn wijk!, die in hun wijk heeft plaatsgevonden. Er is ook een expositie van de creatieve inzendingen te bekijken.

Wijkbewoners zijn de afgelopen maanden via flyers, posters, een filmpje en een website -www.kijkmijnwijk.eu- opgeroepen te vertellen wat er goed gaat in de wijk en wat anders kan. Ook is gevraagd een foto, verhaal, tekening of schilderij te maken waarmee bewoners laten zien hoe zij tegen hun wijk aankijken. Wijkwethouder Marieke Moorman, Henk Krol van de Gaykrant en Marjanne Sieverding van ANBO gewest Noord-Brabant hebben deel uitgemaakt van de jury.

De wijkactie maakt onderdeel uit van een Europees project om bewoners bewust te maken van wat er leeft in hun eigen wijk, begrip te kweken voor medebewoners en een toleranter gedrag te stimuleren. De door ouderenbond ANBO en Embrace Pink in de wijk gevoerde campagne is bedoeld om discriminatie vanwege godsdienst, levensovertuiging, ras, afkomst, geslacht, seksuele voorkeur, handicap, chronische ziekte en leeftijd tegen te gaan. Maar ook om mensen meer met elkaar in contact te brengen en de wijk gezelliger, socialer en veiliger te maken.

Zaterdag 15 december om 16.00 uur, Wijkcentrum de Poorten, Hasseltstraat 194 te Tilburg. Er zal na afloop een gratis borrel zijn.

Bron: ANBO voor 50-plussers, 10 december 2007