Politie Groningen

Zaterdag 15 december 2007

Provincie Groningen, 15-12-2007

Groningen: inbreker op heterdaad aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag op het Abel Tasmanplein een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een woning. Twee getuigen hoorden breekgeluiden bij de betreffende woning. Zij waarschuwden direct de politie. Op aanwijzing van de getuigen kon de verdachte in de tuin worden ingerekend en ingesloten. De politie trof in zijn kleding snoeren en computermuizen aan. Hij had vlak voor zijn aanhouding twee laptops weggegooid. Beide computers werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of de verdachte in aanmerking komt voor meer inbraken.

Groningen: overval op zonnestudio

Een onbekende man heeft vrijdagavond een zonnestudio aan de Nieuwe Ebbingestraat overvallen. De overvaller kwam de studio binnen en bedreigde een personeelslid met een op een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij opende de kassa en nam vervolgens een onbekend geldbedrag weg. De politie beschikt over een signalement van de overvaller. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in.

Groningen: agressieve man mishandelt supermarktpersoneel

De politie heeft vrijdagavond in een supermarkt aan de Eikenlaan een 18-jarige jongen uit Zuidwolde aangehouden. Personeelsleden zagen dat de verdachte een breezer en chocola onder zijn jas stopt. Zij wilden de 18-jarige voorbij de kassa aanspreken. Hierop bedacht de jongen zich door de winkel weer in te lopen. Het winkelpersoneel wilde de knaap aanspreken op zijn gedrag en hem een ontzegging voor de winkel te geven. De Zuidwolder wilde echter niet meelopen. Tijdens de ontstane woordenwisseling gaf de verdachte een personeelslid een vuistslag in het gezicht. Ook twee andere medewerkers moesten het ontgelden. Zij kregen een kopstoot en een elleboogstoot in de buik. Ook uit de 18-jarige volgens het winkelpersoneel enkele bedreigingen. De agressieve man werd met vereende krachten onder controle gehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Provincie Groningen: alcoholcontroles

De politie heeft vrijdagavond- en nacht in de hele regio diverse alcoholcontroles gehouden. In Groningen controleerde de politie op het Damsterdiep, Paterswoldseweg, Aweg, Verlengde Hereweg, Emmaplein, Noorderhaven, Hereweg, Concourslaan en Helperzoom. Daarnaast vonden alcoholcontroles plaats op de Sorgvlietlaan in Veendam, de C.W. Lubbersstraat in Zuidbroek, de Rijksweg N33 en de A.H.G. Fokkerlaan in Kolham en de Nieuweweg in Nuis. In totaal werden ruim 1050 blaastesten van bestuurders afgenomen. Tien automobilisten liepen tijdens de controles tegen de lamp. De promillages varieerden van 0,5 promille tot 1,8 promille. De politie spreekt over geslaagde controles.

Groningen: jongeren steken vuurwerk af

De politie heeft vrijdagavond op het Kajuit en Midscheeps een vuurwerkcontrole gehouden. De politie constateerde dat drie jongeren van 11, 13 en 19 jaar, allen uit Groningen vuurwerk afstaken. De oudste van de drie kreeg een bekeuring uitgereikt. De twee minderjarigen zijn overgedragen aan buro Halt om op korte termijn een alternatieve straf te ondergaan. Een vierde jongen van 13 jaar bleek een rotje bij zich te hebben. Ook deze knaap werd aan buro halt overgedragen.

Groningen: minderjarige met mes en softdrugs aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in de Hoekstraat een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De knaap bleek tijdens een controle in het bezit van drie zakjes met softdrugs. Ook bleek de minderjarige een knipmes bij zich te hebben. Het mes werd in beslag genomen. De jongen werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Drent beledigt agenten

De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 23-jarige man uit Vries aangehouden voor belediging. De Drent begon een gesprek met surveillerende agenten. Toen hij wegliep, beledigde hij de agenten met woord en gebaar. De 23-jarige werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: fietsster gewond bij aanrijding

Een 63-jarige vrouw uit Leek is vrijdagmiddag op de kruising Diepswal, Euroweg en Kerkweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw verleende op haar fiets geen voorrang aan een 78-jarige automobilist uit Haarlem. De vrouw kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Kropswolde: man valt van trap

Een 34-jarige man uit Kropswolde is vrijdagmiddag in zijn woning aan de Oeverlanden gewond geraakt bij een ongeval. De man is door onbekende reden van de trap gevallen. Hij werd met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: man onder invloed

De politie heeft vrijdagavond in de Hagenbuurt een 23-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man mogelijk te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2769, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Grijpskerk, Provincialeweg N355 (Friesestraatweg): aantal geregistreerde voertuigen: 801, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1092, aantal overtredingen: 160, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.