Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Slechte kwalificatie A1 Team Nederland
Zhuhai, 15 december 2007

Op vrijdag deed A1 Team Nederland nog voorin mee, maar tijdens de kwalificatie vandaag op het circuit van Zhuhai kende het team een echte off-day en wist zich slechts als achtste voor de Sprintrace en achtiende voor de Hoofdrace te kwalificeren.

Dat betekent dat er een enorme lading werk te verrichten is voor A1 Team Nederland in slechts 24 uur tijd, voordat om 11 uur lokale tijd morgenochtend de Sprintrace van start gaat.

In de laatste vrije training van vanochtend zat A1 Team Nederland binnen de top 10. De verschillen waren, net als gisteren weer erg klein.

Na de eerste run van de kwalificatie voor de Sprintrace bezette A1 Team Nederland de negende tijd. Tijdens de tweede run wist Jeroen Bleekemolen zijn tijd wel te verbeteren en zette 1'23.965 op de klokken. Dat bleek echter slechts genoeg voor een achtste plaats.

In de eerst run voor de Hoofdrace kwalificatie ging Bleekemolen op gebruikte banden de baan op, waardoor de laatste run uiteindelijk bepalend moest zijn. Bleekemolen verbeterde weliswaar zijn tijd nog iets, maar die verbetering was slechts marginaal en bracht A1 Team Nederland nauwelijks verder naar voren. Daarbij kwam het feit dat de top 18 binnen een seconde zat.

Jan Lammers; "Dit is voor ons als team een resultaat om je eigenlijk voor te schamen. We hadden vandaag een hele slechte dag, dat mag duidelijk zijn. Er is duidelijk iets helemaal verkeerd. Het lijkt er erg op dat wij nu ons zware weekend aan het meemaken zijn. Hoe zwaar en hoe duur het wordt, dat gaan we morgen zien. We weten nog niet wat de exacte oorzaak is. Het is ook een combinatie van het feit dat wij het niet voor elkaar hebben en dat landen als India, China, Amerika en zelfs Pakistan een goede dag hebben. Gelukkig worden morgen de prijzen uitgedeeld. Het is alleen een circuit waar heel veel tumult zal zijn, erg veel mensen die zelf eraf gaan. Er gaat dus wel veel gebeuren in de race. Voorlopig is het aan alle kanten slecht. De enige manier om hier uit te komen is dit trachten te begrijpen en te verbeteren. In zo'n geval is 24 uur erg weinig tijd. Maar dit is het spel en we moeten het zien uit te vinden."

Jeroen Bleekemolen; "Na het begin dacht ik nog dat met wat verbeteringen we wel in de top vijf zouden kunnen komen. Maar het ging alleen maar achteruit. Volgens mij heb ik in A1 nog nooit buiten de top 10 gekwalificeerd. Het zat ook nog eens erg dicht bij elkaar. Misschien hebben we een probleem in de auto, tijdens de laatste run had ik ontzettend veel overstuur. Maar we weten het nog niet. We staan nu slechts achtiende, daar zal zeker een reden voor zijn. Nu kunnen we wel voor het record van meeste inhaalacties in de eerst ronde gaan. Het zal wel moeilijk worden om hier in te halen, maar ik zal wel moeten. Ik denk wel dat er veel positiewisselingen zullen zijn omdat mensen fouten gaan maken. Het is hier best inspannend, je maakt zomaar een klein foutje dat je twee plaatsen kost. Er zal veel gebeuren."

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com