Politie Zuid-Holland-Zuid

15/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 15-12-2007 o Persberichten district I

AANGEHOUDEN OP VERDENKING VAN MISHANDELING EX
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is vrijdagmorgen 14 december aangehouden nadat zich vrijwillig op het politiebureau aan de Nassauweg meldde. Hij wordt ervan verdacht zijn inmiddels ex-vriendin (29) stelselmatig mishandeld te hebben. De vrouw deed op 14 december aangifte van wederom een mishandeling. De politie zocht de verdachte maar trof hem niet aan op een aantal adressen. Hij heeft zich nu gemeld en is ingesloten.

SCHOENENDIEFSTAL
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 14 december is in de Haringstraat een 40-jarige man uit Woudrichem aangehouden. Een agent in burger fietste na werktijd langs een schoenenwinkel waar winkelpersoneel de man probeerde te overreden een gestolen paar schoenen terug te geven. De man rende daarop weg. De politieagent kon de man fietsend inhalen en aanhouden. De schoenen bleken inderdaad te zijn gestolen. De man is meegenomen naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 december heeft de politie een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politie kreeg melding van een dronken bestuurder rijdend in de Crayensteynstraat. Surveillerende agenten hielden de man aan. Op het politiebureau blies hij 1,2 promille (515 ugl). De man krijgt een boete van 600,-. De politie maakt proces-verbaal op.

AANHOUDINGEN NA POGING INBRAAK
DORDRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 december hebben agenten twee mannen in de leeftijd van 28 en 31 jaar uit Haarlem aangehouden. De politie kreeg melding van een oplettende bestuurder die twee mannen een poging tot inbraak zag doen bij een oliebollenkraam aan de Johan de Wittstraat.
De wegrennende mannen konden worden aangehouden op het moment dat de politie ter plaatse kwam. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
De politie hoort de verdachten en onderzoekt de zaak.