Politie Zeeland


---


O-2667-2007 Auto gestolen, Goes
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf het parkeerterrein bij het Oosterscheldeziekenhuis een personenauto gestolen.
Het betreft een donker paarse Ford Escort Clipper met het kenteken RF-LJ-12. De auto is voorzien van opvallende dakdragers met grote beugels. Dezelfde nacht werd aan het Boszicht in Goes de geluidsapparatuur weggenomen uit een geparkeerde auto. Van deze auto was ook het contactslot verbroken. Mogelijk dat geprobeerd was ook deze auto te stelen.

Z-2668-2007 Inbraak bedrijfspand, Sluis
Op een bedrijfsterrein aan de Nieuwstraat is tussen vrijdag 17.30 en zaterdag 09.00 uur ingebroken in de kantoorruimte van een pand.
De ruimte werd doorzocht waarna gereedschap t.w.v. een paar honderd euro werd weggenomen. Braakschade is niet bekend.

O-2669-2007 Diefstal benzine, 's Heer Arendskerke
De politie heeft zaterdag rond 01.45 uur twee mannen van 23- en 24 jaar, beiden uit de gemeente Veere, aangehouden op verdenking van diefstal van benzine.
Kort daarvoor was een melding binnengekomen dat twee mannen verdacht rondliepen bij enkele bedrijfspanden aan de Ambachtsweg. Ter plaatse gekomen werd door de agenten een onderzoek ingesteld in de buurt van de bedrijfspanden. Zij troffen op een bedrijfsterrein een tweetal auto's aan met een open tankdop. Even later werden beide mannen op hetzelfde terrein naast een auto aangetroffen. Zij waren in het bezit van een jerrycan met een slangsysteem. Ze werden aangehouden op verdenking van diefstal van benzine. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn zij beiden weer in vrijheid gesteld.

O-2670-2007 Rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag,
De politie heeft zaterdagmorgen het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige automobilist uit Rotterdam.
Op de noordbaan van de A58 ter hoogte van Waarde was de Rotterdammer tot 4 maal toe met hoge snelheid ingereden op zijn voorgangers die op de linkerrijstrook aan het inhalen waren. Hij zat bijna bovenop hun bumper en dwong de bestuurders naar rechts door er bijna tegenaan te rijden tijdens het passeren. Dit resulteerde in heftige schrikreacties bij de ingehaalde bestuurders.Tijdens deze manoeuvres haalde hij snelheden van boven de 150 km/u. De automobilist is door een medeweggebruiker aan de kant gezet waarna de politie werd geïnformeerd. Die heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Naar aanleiding van getuigenverklaringen over zijn gevaarlijke rijgedrag werd rijbewijs ingevorderd.
De politie is nog op zoek naar eventuele andere weggebruikers die ook zijn "achtervolgd" door deze Rotterdamse automobilist. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.