Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (15-12)

TILBURG, 15 december 2007

Winkeldieven actief

TILBURG: Tilburgse politie maakte vrijdag 14 december tegen vier betrapte winkeldieven proces-verbaal op.

TILBURG: Een 21-jarige Tilburgse deed rond 16.00 uur boodschappen bij een supermarkt aan het Korvelplein in Tilburg. Vanwege privé omstandigheden besloot ze een aantal goederen niet te betalen (waarde 27,66). Nadat ze de kassa was gepasseerd werd ze aangesproken door een van supermarkt medewerkers en daarna overgedragen aan de politie. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.

TILBURG: Personeel van een warenhuis aan de Heuvelstraat zag twee jongens mét kleding de paskamers in gaan en zonder kleding er weer uitkomen. In de kleedkamer vond men de prijskaartjes en de alarmlabels terug. Het duo sloeg vervolgens op de vlucht. Eén van de daders werd door een beveiligingsbeambte ingerekend, waarbij de dader zich gewelddadig verzette. De ander zag kans om te ontkomen. De 20-jarige man uit Polen is in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt met gebruikmaking van de tolkentelefoon verhoord.

MOERGESTEL: Twee meisjes (11 en 12 jaar) probeerden om 15.00 snoep te stelen bij een winkel aan het Rootven. Ze hadden allebei de capuchon over het hoofd getrokken en trachtten Kit-Kat, M&M's en Mentos met een totale waarde van 3,90 Euro te pikken. Ze werden betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. In overleg met hun ouders en het Openbaar Ministerie wordt gekeken naar een passende straf.

TILBURG: Een eerder betrapte winkeldievegge lapte vrijdagavond het winkelverbod voor een supermarkt aan de Broekhovenseweg aan haar laars. De vrouw mag daar niet meer binnen komen en deed dat toch. Dat leverde haar een proces-verbaal voor huisvredebreuk op. Het gaat om een 44-jarige vrouw uit Tilburg.

Personeel belet brutale diefstal

TILBURG: Twee dieven probeerden er van door te gaan met roestvrijstaal met een geschatte waarde van 7000,- / 8000,-. Personeelsleden van het gedupeerde bedrijf kon de diefstal verhinderen door de toegangspoort met hun autos te blokkeren. Dat gebeurde vrijdagmiddag 14 december rond 16.30 uur.
De twee daders hadden drie roestvrijstalen baden zonder voorafgaande toestemming op hun pick-up geladen. Ze werden echter betrapt en meteen verhinderd om het bedrijfsterrein te verlaten. De politie werd er bij gehaald, die het duo arresteerde. Het gaat om een 19-jarige man uit Dublin (Ierland) en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het duo is ingesloten.

Boetes tijdens verkeerscontroles

TILBURG: De Tilburgse politie hield vrijdagmiddag 14 december 2007 op verschillende plekken verkeerscontroles. Daarbij werd vooral gelet op de speerpunten waarop de politie extra toezicht houdt, omdat deze overtredingen vaak te relateren zijn aan letselongevallen. Het gaat om: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Bij een snelheidscontrole op de Middeldijkdreef en de Campenhoefdreef is de snelheid gemeten van 70 passerende auto's. De bestuurders van 20 van deze voertuigen reden te snel en kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. Een automobilist droeg de autogordel niet en kreeg een boete van 75,- Het telefoneren tijdens het autorijden met de mobiele telefoon in de hand leverde een andere weggebruiker een boete van 130,- Voordat bedrag had de overtreder ook een hands-free voorziening kunnen treffen.

Op de Campenhoefdreef te Tilburg zijn in totoaal 80 auto's gecontroleerd. Hiervan zijn 7 automobilisten bekeurd voor het overschrijven van de maximum snelheid.

Op de Zwartvenseweg gingen 5 automobilisten op de bon ( 75,-) vanwege het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Op het Paletplein zijn 13 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, geen profiel hebben op de autobanden en het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Gewonde bij eenzijdig ongeval

GOIRLE: Op de Hoogeindseweg ontstond zaterdag 15 december om 00.05 uur een eenzijdig verkeersongeval. Een 22-jarige automobilist uit Goirle reed over de Kempenlaan en ging in de richting van de Spoorbaan. Door een onbekend gebleven reden is verdachte macht over het stuur kwijt geraakt en is tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Daarbij werd een behoorlijke ravage veroorzaakt. Essent kwam ter plaatse om de stroom van de lichtmast uit te schakelen. De brandweer zorgde voor reiniging van het wegdek. Het ambulance personeel bracht de veroorzaker voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis. Hij had een gebroken vinger en diverse schaafwonden op zijn rug. De jongenman werd gearresteerd omdat er alcohol in het spel bleek te zijn. In het ziekenhuis is om die reden een bloedproef van de verdachte afgenomen. Omdat hij een zogenaamde beginnende bestuurder is, werd ook zijn rijbewijs door de politie ingevorderd. De auto waarin hij reed raakte total-loss.

Auteur: Jeroen Steenmeijer