Politie Noord-Holland-Noord

Politie houdt verdachten van beroving Enkhuizer dames aan

Enkhuizen, 15-12-2007 o Op vrijdag 14 december maakte de politie bekend dat zij drie verdachten heeft aangehouden en in verzekering gesteld met betrekking tot drie berovingen van oudere dames uit Enkhuizen.

Het gaat om twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen, allen uit Enkhuizen. De eerste vrouw betrof een 87-jarige vrouw. Zij werd op 22 november van haar tas met boodschappen beroofd op de Nanne Sluisstraat. Het tweede slachtoffer betrof een 76-jarige inwoonster uit Enkhuizen. Zij werd op 24 november van haar tas beroofd op de Semeinszstraat. Een jongen rukte haar de tas uit handen. De vrouw was kort daarvoor al van haar portemonnee beroofd in een winkel aan de Westerstraat. Daarin hebben de verdachten overigens geen betrokkenheid. Een zwarte Piet was getuige van de tasjesroof en herkende een van de verdachten. Mede dankzij zijn getuigenis kon de politie de verdachten opsporen. Een derde slachtoffer, een 66-jarige vrouw, werd beroofd van haar tas op 25 november op de Davidsstraat.

De eerste verdachte werd op maandag 26 november aangehouden. Een tweede verdachte werd op maandag 3 december aangehouden en de derde verdachte op maandag 10 december. Twee verdachten waren betrokken bij twee berovingen die zij gezamenlijk pleegden, zij zijn in bewaring gesteld. De derde verdachte was betrokken bij een beroving met zijn andere kompanen, hij is op voorwaarden weer vrij gesteld (geschorste bewaring).