Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 15-12-2007

Uit auto geslingerd

EES Bij een verkeersongeval op de kruising van de N34 met de Odoornerstraat in Ees raakte vrijdagmorgen een 79 jr. vrouw uit Borger gewond. De vrouw bestuurde een auto en verleende geen voorrang aan een over de N34 rijdende vrachtauto bestuurd door een 44 jr. inwoner van Grootegast. Door de klap van de aanrijding en omdat ze geen gordel droeg, werd de bejaarde vrouw uit de auto geslingerd. Met diverse verwondingen is ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (07-202706)

Niet goed uitgekeken
NIJENSLEEK Op het fietspad langs de Hoofdweg in Nijensleek reed vrijdagmiddag een 16 jr. bromfietser uit Hoogersmilde een 79 jr. bewoonster van deze weg omver. De vrouw stak het fietspad over en keek niet goed uit. Ze zag dus waarschijnlijk niet dat er twee bromfietsen naderden. De eerste kon de vrouw nog net ontwijken. De tweede niet. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Per ambulance is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie onderzocht de bromfiets en constateerde geen gebreken. (07-202804)

Zoekactie na auto te water

MEPPEL Aan De Wetering bij Meppel reed in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen 03.00 uur een personenauto in het water van de Hoogeveensevaart. Een kletsnatte 21 jr. man uit Meppel die verklaarde uit deze auto te zijn geklommen, liep naar het nabijgelegen ziekenhuis. De politie werd gewaarschuwd en omdat de man verklaarde dat er nog iemand in de auto had gezeten startten politie en brandweer een grote zoekactie. Daarbij zijn o.a. duikers ingezet. De auto is gevonden en uit het water gehaald. Hoewel het kanaal tussen Meppel en Rogat tot ongeveer 06.00 uur uitgebreid is afgezocht is er geen spoor van een tweede persoon gevonden. De man die uit de auto is geklommen is onderzocht in het ziekenhuis. Hij had gedronken. Omdat het voor de politie nog niet duidelijk is wie de auto heeft bestuurd, nam een arts op verzoek van de politie bloed af van de man die uit de auto is geklommen. De auto is voor ander sporenonderzoek in beslag genomen. De politie onderzoekt deze zaak verder waarbij o.a. de man nader zal worden gehoord. (07-202929)

Alcohol in het verkeer
ASSEN Op het Wolvenveen in Assen hield de politie vrijdagavond een 49 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken en was o.a. betrokken bij een verkeersongeval. Een 28 jr. automobilist uit Vries volgde de man al vanaf de A-28 omdat hij slingerend en met hoge snelheden reed. Meerdere keren reed hij op de verkeerde weghelft, raakte hij een stoeprand of kwam in de berm. Toen de getuige de man inhaalde om hem te laten stoppen botste de dronken man met zijn auto tegen diens auto. Ondanks dit ging de rit verder en eindigde uiteindelijk in het Wolvenveen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Omdat uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholgehalte had van 1,7 promille is ook zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-202827)

TYNAARLO Een 25 jr. beginnend bestuurster uit Zuidlaren is voorlopig haar rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in nadat was geconstateerd dat de vrouw met een alcoholgehalte van 1,5 promille een auto had bestuurd. Ze werd in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie gecontroleerd op de Zuidlaarderweg in Tynaarlo.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen BORGER De politie vorderde vrijdag het rijbewijs in van een 40 jr. automobilist uit Buitenpost. De man reed met een snelheid van 141 km per uur in zijn auto over de N34 (80 km weg).

HOLLANDSCHEVELD Een 16 jr. jongeman uit Nieuwlande is voorlopig zijn bromfietsrijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in de nacht van vrijdag op zaterdag in omdat hij op zijn bromfiets reed met een snelheid van 87 km per uur. Hij werd door de politie gecontroleerd op het Rechtuit in Hollandscheveld waar voor bromfietsers een maximumsnelheid geldt van 40 km per/uur.

Auto-inbrekers hebben het voorzien op navigatieapparatuur ASSEN Vrijdag is in Assen uit zeker vier geparkeerde autos de navigatieapparatuur gestolen. De autos stonden geparkeerd aan de Brinkstraat, Narcisstraat, Mandemaat en Mercuriusgarage. De autos werden tussen 09.00 en 17.30 uur opengebroken.

Dure fles jenever

SLEEN De diefstal van een fles jenever is een 45 jr. vrouw uit Oosterhesselen vrijdagmidden op een boete van 130,- komen te staan. De vrouw rekende de fles drank niet af bij een winkel in Sleen. Een caissière zag dit en hield de vrouw buiten de winkel staande. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar zij van Justitie de boete kreeg opgelegd. (07-202772)

Politie onderzoekt mishandeling
ASSEN Een 24 jr. inwoner van Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bij een ruzie op de Brinkstraat in Assen gewond is geraakt. De man kreeg in een café een woordenwisseling met een nog onbekende man. Dit zette zich buiten het café voort en op een bepaald moment is het slachtoffer door iemand in het gezicht geslagen. De politie onderzoekt de zaak verder. (07-202934)

Vervelende jeugd misdraagt zich op schoolfeest

DWINGELOO Een kerstgala vrijdagavond in Dwingeloo voor scholieren van scholengemeenschap Stad en Esch uit Diever kreeg door een aantal vervelende jongeren een minder leuke afloop. In een horecagelegenheid ontstond ruzie tussen meerdere jongeren. Ze werden daarop naar buiten gestuurd waar de ruzie echter gewoon doorging. Enkele begeleiders haalden met hulp van de inmiddels gewaarschuwde politie de jongeren uit elkaar. De jeugd van 14 tot ongeveer 18 jr. was merkbaar onder invloed van alcohol. Dit uitte zich o.a. in veel geschreeuw, geruzie, en wildplasserij. Uiteindelijk keerde de rust weer. Een 15 jr. jongen uit Hoogersmilde die in het gezicht is geslagen gaf te kennen aangifte te gaan doen. Een 17 jr. jongen uit Dwingeloo is door de politie aangehouden omdat hij niet voldeed aan het meermalen gedane bevel van een agent om zich te verwijderen. (07-202866)

Man gewond na val

WAPSERVEEN Een 39 jr. inwoner van Wapserveen is vrijdagmorgen overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle nadat hij ernstig gewond raakte bij een val. Dit gebeurde tijdens werkzaamheden aan een schoorsteen van zijn huis. De man was bezig met het afbreken van deze schoorsteen. Daarbij werd een kraan gebruikt waaraan een bak/kooi was bevestigd. De man stond daarin. Op een bepaald moment kwam deze bak los van de kraan en viel met de man ongeveer vijf meter naar beneden. Een mobiel medisch team verleende met een traumaheli assistentie.

Hennepplantage

ASSEN In een woning aan de Gouwe in Assen trof de politie vrijdagmiddag een kleine hennepkwekerij aan. In twee kamers stonden in totaal bijna 200 nog grotendeels jonge plantjes. De politie nam een kijkje in de woning na een melding over ene openstaande deur. Er was niemand in de woning aanwezig. Even later meldde zich de 22 jr. bewoner. De politie maakt proces-verbaal op. De plantjes zijn in beslag genomen en vernietigd. (07-202812)

Vuurwerk en hennep

DALERPEEL Tijdens een onderzoek naar illegaal vuurwerk trof de politie vrijdag in een woning aan de Prins Hendrikstraat in Dalerpeel ook een hennepkwekerij aan. De kwekerij bevond zich op de vliering. 134 planten zijn in beslag genomen en met de apparatuur afgevoerd. In de woning vond de politie verder een vuurwerkpistool met munitie en illegaal vuurwerk zoals nitraatbommen, lawinepijlen en strijkers. Het pistool en vuurwerk zijn in beslag genomen en afgevoerd. Tegen de 22 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-202355)

Lokaalvredebreuk, verzet tegen de politie en identificatieplicht

ERICA Een 20 jr. jongen uit Erica is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Verlengde Vaart ZZ in Erica. De jongen was na problemen uit het café gezet. In plaats van naar huis te gaan bleef hij vervelend, bedreigde personeel en wilde weer naar binnen. Hij kreeg toen een verbod om weer naar binnen te gaan. Hij verdween maar kwam even later terug en ging toch weer naar binnen. Hierop werd de politie gebeld. Omdat de jongeman vervelend bleef en zich ook niet kon identificeren is hij aangehouden. Daar verzette hij zich tegen waarna hij geboeid is afgevoerd en voor nader onderzoek is ingesloten. (07-202915)

Politie neemt vuurwerkpistolen in beslag

KLAZIENAVEEN Op het dak van een blok in aanbouw zijnde woningen aan de Stellingstraat in Klazienaveen hield de politie vrijdagmiddag een 20 jr. inwoner van Weiteveen aan. De man was daar aan het werk en schoot volgens getuigen met een vuurwerkpistool. De politie nam het pistool in beslag. In de woning van de man vond de politie verder nog een paar honderd knalpatronen en strijkers. Ook dit vuurwerk is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-202689)

EMMEN Na een klacht over vuurwerk vond de politie vrijdagmiddag in een woning aan het Allee in Emmen een vuurwerkpistool en 800 stuks munitie. De 18 jr. bewoner verklaarde dat deze illegale voorwerpen van hem waren. De politie nam alles in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-202763)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.