Megabeschuit met baby's voor weeskinderen

14/12/2007 09:10



Kerkinactie



Welkom op het grote geboortefeest! Morgen gaat Kerk in Actie de straat op met haar kerstcampagne voor Kinderen in de Knel. In ruim twintig steden worden beschuitjes en uitnodgingen voor de kerstvieringen uitgedeeld. Duizenden protestantse gemeenten gaan met kerst collecteren voor weeskinderen in Ethiopië. In Ethiopië worden weeskinderen en hun pleegouders ondersteund. Met een bijdrage voor schoolgeld en medicijnen, maar ook door pleegouders een opleidingen en startgeld voor eigen bedrijfjes te bieden.

NB De rechtenvrije foto vindt u als bijlage: Zestien baby's op een megabeschuit verbeelden het kerst(geboorte)feest en het werk van Kerk in Actie.

4 miljoen weeskinderen
In Ethiopië worden elke dag 7837 kinderen geboren maar hun ouders sterven veel te jong. De gemiddelde levensverwachting in Ethiopië is nog geen 43 jaar. In Ethiopië zijn dan ook 4 miljoen wezen. Gelukkig zijn er ook in het straatarme Ethiopië mensen die deze kinderen helpen.

Help de helpers helpen!
Kerk in Actie wil samen met haar lokale partnerorganisatie: ISAPSO (Integrated Service for Aids prevention and Support organisation) de gezinnen steunen die weeskinderen opnemen. ISAPSO helpt pleegouders om een eigen bedrijf op te starten. Totdat pleegouders zelfstandig in het onderhoud van hun uitgebreide gezin kunnen voorzien, worden schoolgeld en medische kosten betaald. Veel van de weeskinderen zijn namelijk besmet het AIDS virus. Kerk in Actie steunt ISAPSO in Ethiopië met 50.000 euro.

Kerstcampagne
Om de aandacht te vestigen op de collecte voor weeskinderen zal Kerk in Actie op zaterdag 15 december in twintig steden beschuitjes en uitnodigingen voor de kerstvieringen uitdelen aan het winkelende publiek. In drieëndertig steden worden mensen door met buitenreclameborden uitgenodigd voor de kerstvieringen. De regionale radio omroepen hebben Kerk in Actie gratis spotjes aangeboden. Kerk in Actie en de protestantse gemeenten verspreiden daarnaast huis aan huis duizenden uitnodigingen voor de kerstvieringen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kerkinactie.nl/geboortefeest


Noot voor de redactie: