Gemeente Barendrecht

Interieur SRV-wagen in een nieuw jasje

BARENDRECHT (woensdag 12 december 2007) ­ Op zaterdag 15 december 2007 gaan medewerkers van het opbouwwerk van de Stichting Alle-r-hande en Humanitas samen aan de slag om het interieur van de SRV-wagen van de gemeente Barendrecht van een nieuw jasje te voorzien. Dit vindt plaats tijdens het evenement Winterwonderland op het Middeldijkerplein. Winterwonderland begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een lampionnenoptocht. De SRV-wagen is onderdeel van een serie activiteiten om samen met de inwoners een visie op Barendrecht in het jaar 2025 te ontwikkelen.

In Barendrecht wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een visie op de toekomst van de gemeente. Dit gebeurt niet in de beslotenheid van het gemeentehuis, maar met zoveel mogelijk inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen met ongeveer 100 Barendrechters werden er drie perspectieven op de toekomst van Barendrecht ontwikkeld. Deze perspectieven zijn als huis-aan-huiskrant uitgegeven om de discussie in de samenleving verder op gang te brengen. Een van de perspectieven luidt: 'de SRV-man komt weer terug'. Hier ligt de relatie met de aanschaf van de SRV-wagen door de gemeente. Het gaat om een originele wagen die tot 2002 dienst heeft gedaan.

Winterwonderland
De Stichting Alle-r-hande en Humanitas DMH hebben de handen ineengeslagen om het Middeldijkerplein aanstaande zaterdag om te toveren in winterwonderlandsfeer. Zij willen met Winterwonderland de gezellige sfeer van de maand december naar buiten brengen, waardoor Barendrechters elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten. Het is een bijzonder evenement met een levende kerststal, verschillende kraampjes, schminken voor de kinderen, een pannakooi, muziek, lekkere hapjes en nog veel meer. Naast de initiatiefnemers verlenen diverse partijen hun medewerking aan Winterwonderland, zoals de plaatselijke winkeliers en De Kleine Duiker.

Noot voor de pers,